Piękne kadry Polski, wiersz Wisławy Szymborskiej," Gawęda o miłości do ziemi ojczystej" oraz głos Piotra Fronczewskiego.
podpis użytkownika
Kobiece piersi wypełnione są marzeniami.
za darmo polska nie dostawała łomot,
wiesz jaki jest polak dla polaka chociaż by w pracy poznałeś się na tym narodzie
zawiść zazdrość chamstwo nagadywanie
@up to najwyższa pora żebyś się zmienił
q................q
2018-11-11, 10:00
Byku35 - to cechy typowe dla żydowskiego katolika, ale z władzą narzuconą przez gw🤬tykan walczyć może każdy.
Polska wolną nie będzie, póki ostał się choć jeden kościół, czy jedna kapliczka...
up faktycznie najgorsi są ci co tak do kościoła chodzą
Żydówka która wielbiła Stalia. A wielu jest c🤬jami w tym kraju, bo są żydami przechrztami , albo wiejskimi chamami na służbie sowietów lub nazistów. Ni albo ich dziećmi lub wnukami, więc też mają scierwo w mózgu i gnojówkę w żyłach.
@UP powiedział człowiek, który popiera sowieckie kanalie pokroju piotrowicza (umyślnie z małej).
Fajna ta niepodległość i wolność w tej Polsce:
gdzie prezydent mycke na łeb zakłada i dla żydów menorę odpala;
gdzie ciągle działa agentura i namiestnicy obcych krajów;
gdzie najwartościowsi ludzie są upadlani i gnębieni, a najgorsza patologia gloryfikowana i nagradzana;
gdzie władza jest bezkarna, a lud bezradny i rozbrojony;
gdzie za uczciwość jest się karanym i z góry traktowanym jak kryminalista;
gdzie Polak jest prześladowany i wypędzany z kraju, a zastępowany brudasem ze wschodu;
Powrót na mapę świata to żadna niepodległość ani wolność.
skub
2018-11-11, 12:23
jak już zdążyliście się pokłócić, to na napiszę, że całkiem ładnie przeczytane
Ledwo 100 lat jestesmy wolni i pokazujemy ze ledwo dajemy sobie rade bez innych xD
tak jesteśmy wolni, że nam usrael ustawy pisze...
w komentarzach też widać jaki z was naród
Ruskie znowu was zleją prędzej czy później albo kto inny
Wiersz piękny, kadry niczego sobie. Tylko ja się pytam czemu duża część narodu, w tym i ja, musiała sp🤬alać za granicę żeby nawet na ichniejszej najniższej krajowej żyć lepiej niż średnia klasa robocza w Polsce...
7 lat wojska, misja "pokojowa", dorywcze prace na czarno na budowie bo po japonistyce c🤬ja prace człowiek mógł znaleźć...
No i tak jak kolega wyżej napisał. Manipulowanie krajem tylko i wyłącznie na jego niekorzyść.
Smutno.
Ja mój kraj kocham, kocham za to w jakim jesteśmy położeniu geograficznym. Na południu mamy góry, na północy morze. Coś pięknego.
Mamy piękną historię która opowiada Nam o walce, o tyranii i nieustępliwości. Kto w dzisiejszych czasach wyznaje takie wartości jak honor, godność, lojalność? Dzisiejsze czasy są strasznie zepsute, internet Wam zlasował mózgi niestety.