Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:36
13 grudnia
konto usunięte • 2012-12-15, 14:31
13 grudnia czyli wprowadzenie stanu wojennego i podpisanie traktatu lizbońskiego:

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Paol 2012-12-16, 14:59
A to nie jest portal narodowców, ww którym zamieszcza się ten syf.

Bo co to ma z sadola?
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-16, 15:05
Paol napisał/a:

A to nie jest portal narodowców, ww którym zamieszcza się ten syf.

Bo co to ma z sadola?

Z klasycznego sadola masz dział Hard. W Czarnych filmikach znajdziesz wszystko więc walcz w całej gamie pozostałych tematów.
Zgłoś
tds1974 2012-12-16, 15:14 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-16, 15:16 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
tds1974 2012-12-16, 15:26 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-16, 15:43 1
Zgłoś
malvo 2012-12-16, 16:01
Zgłoś
anonymousm 2012-12-16, 16:24 3
Dzięki, tds1974, za mądre argumenty i dużo smutnych faktów.
Polski ruch narodowy to żałosny wykwit zaborów i powinien być zwalczany w imię prawdziwie polskiej tradycji. Prawdziwe polska tradycja to tradycja wielonarodowej Rzeczpospolitej Jagiellonów. To najlepsza tradycja naszej polityki i wizja naszych wieszczów narodowych.

Narodowcy, pamiętajcie, że ta Polska od morza do morza, która wam się śni, to była federacja wielu narodów i wielu wyznań, protoplastka dzisiejszej Unii Europejskiej. Dopóki Rzeczpospolita była silna, była najbardziej tolerancyjnym państwem w świecie. Kiedy pod koniec XVIII wieku zaczęła chylić się ku upadkowi, wzrosła nietolerancja, tak że Rosja, carska Rosja, miała międzynarodowe przyzwolenie na wtrącanie się w sprawy Polski pod pretekstem obrony prawosławnych.
Zgłoś
EMIO093 2012-12-16, 16:41
Nie było policji i był spokój to zastanawia.
Zgłoś
tds1974 2012-12-16, 16:41
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-16, 16:54
Znowu narodowe biedaki...
Nawet bym na was nie splunął bo nie jesteście tego godni polaczki...
Zgłoś
Pater patriae 2012-12-16, 17:26 3
Zgłoś
Kluska 2012-12-16, 17:33 2
tds1974, Problem ze źródłami polskimi polega na tym, że byliśmy zalewani propagandą. A w następstwie przegranej wojny - fabrykowano dowody przeciwko naszemu narodowi. Cenzurowano gazety, dodawano wymyślone artykuły, "cytowano" przekręcone czy wyrwane z kontekstu zdania ważnych osobistości...
Niestety najbardziej wiarygodne są źródła historyczne jakimi są notatki wywiadów USA i brytyjskiego. Chociaż... Też ciężko - odtajnione publikacje wcale nie muszą być prawdziwe - w końcu to działka wywiadów i kontrwywiadów czyli kłamców nad kłamcami...

anonymousm, napisał jeden z mądrzejszych postów, chociaż nie zgadzam się z tezą, że ruch narodowy to wykwit zaborów - chyba że mowa o zakompleksieniu. Ruch narodowy w Polsce był szeroko rozumiany chociażby z prostej przyczyny - RZECZ była POSPOLITA a o swoje należy dbać - co jest jednym z punktów polityki narodowców.

Ja sam jestem zdania, że na szacunek trzeba zapracować okazując innym szacunek, natomiast siłę pokazuje się pomagając bezinteresownie.

Shatter napisał/a:

Nawet bym na was nie splunął bo nie jesteście tego godni polaczki...

tylko mnie irytuje nazywanie innych polaczkami? co to za moda, żeby nadawać polskiej narodowości pejoratywny wydźwięk? Że co? może siedzisz teraz w NRD czy anglii i czujesz się lepszy? poliglota? Globtroter?

Nazwałeś kogoś "polaczkiem" - momentalnie poczułem do Ciebie szacunek. serio...!
Zgłoś
yoshi88-88 2012-12-16, 17:41
Tak czytam tutaj wynurzenia zwolenników i przeciwników tych narodowców... No i jedno mi się nasuwa na myśl.
Każdy ma tutaj trochę racji w tym co piszę , ale reszta to już własne przemyślenia. Nikt jakoś nie bierzę pod uwagę , że kiedyś i nastroje inne panowały, inny ustrój w sumie , inny model społeczeństwa... Mało rzeczy się pokrywało z tym co jest dzisiaj.
Także peace.
Ze swojej strony powiem , co jest oczywiscie subiektywną opinią , że dziwię się niesamowicie ludziom którzy twierdza , że organizacja typu ONR , ze swoimi hasłami jest dobra dla Polski . Radzę się zainsteresować tym co się dzieję teraz na Węgrzech , tam rządzi prawica i jak raczysko , rozwinął się twór który jest odpowiednikiem ONR i Wszechpolaków , no i jest on źródłem wstydu . Całe społeczeństwo ma ich po dziurki w nosie. No ale co ja tam wiem , zaraz ktoś napiszę , że nie jestem prawidzwym Polakiem tylko Ż__em, pedałem , lewakiem i komuchem.
No ale tak to już jest jak dzieci mają dostęp do neta
Zgłoś
tds1974 2012-12-16, 18:10
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem