📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:22
🔥
Niewypał
- teraz popularne
Pater patriae napisał/a:
O widzę, że biedota umysłowa (anonymousm, Shatter) już nadciągnęła, chcąc podzielić się swoją (nie)wiedzą.
Gdzie rozmowa z panem tds1974 jeszcze może przebiegać na cywilizowanej płaszczyźnie, to z wami już nie.
Nie jestem pewien, czy jesteś w stanie zrozumieć, co do ciebie piszę, nie znając języka polskiego. Przepisz sto razy "O ile rozmowa z panem tds może ..., o tyle..."
Chrońmy język polski. To najpiękniejsze nasze dziedzictwo i skarbnica historii narodu.
Ja chce panowie tylko przypomnieć ze prawica to wolny rynek a lewica to socjalizm, ergo w chinach rządzi prawica a naziści to lewica. I tego się trzymajmy.
Bartors napisał/a:
Ja chce panowie tylko przypomnieć ze prawica to wolny rynek a lewica to socjalizm, ergo w chinach rządzi prawica a naziści to lewica. I tego się trzymajmy.
Nazizm ideologicznie jest skrajną prawicą
Jednak, żeby nie skłamać, to jest tylko teoria, nie da się tego jasno powiedzieć, bo korzysta i z doświadczeń lewicy, jednak jego skrajny nacjonalizm skłania mnie za uznanie go do prawicy.
Pater patriae napisał/a:
Co to za naiwny związek przyczynowo-skutkowy, takie Cesarstwo Rosyjskie też było federacją wielu narodów i wielu wyznań, a w końcu nas pokonało, choć było przecież o wiele bardziej nietolerancyjne niż my...??
Nie każda korelacja jest związkiem przyczynowo-skutkowym, ale upierałbym się przy stwierdzeniu, że zależność taka zachodziła: jakoś trzeba było te inne narody przyciągnąć, spolonizować po dobroci elity, i utrzymać przywilejami, ażeby dokładały się do wspólnej siły Rzeczpospolitej.
Rzeczpospolita rozebrana przez Rosję, Prusy i Austrię była już państwem nietolerancyjnym i rozdzieranym partykularyzmami.
Kolejny film propagandowy brunatnych synów. Nawet Sadistic się nie uchronił.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie