konto usunięte
2017-03-29, 4:18
Białystok i wszystko jasne. Pewnie atakujący był lokalnym "patryjotą wyklętym" (jak te śmiecie, które robiły gnój w sklepie z kebabami) i wyczuł u chłopaka lewackie odchyły. Chciał go patryjotycznie naprostować, ale nie przewidział, że jego intencje zostaną niewłaściwie zrozumiane. Na szczęście czujny sąd przykładnie ukarał mordercę biednego patryjoty. W miejscu jego męczeńskiej śmoerci staną dwa pomniki, a białostockie środowisko narodowe będzie organizować miesięcznice i czuwania modlitewne.
Mogli mu zmienić kwalifikację czynu na pobicie ze skutkiem śmiertelnym.
Cytat:
art. 158 § 3 k.k. - jeżeli następstwem bójki lub pobicia jest śmierć człowieka, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10
I wtedy zawiasy można już dać.
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
konto usunięte
2017-03-29, 11:04
Dlatego dzieci olewajcie honor i ze sportów walki trenujcie głównie jogging.
Nie istnieje coś takiego jak przekroczenie obrony koniecznej. Jeśli ktoś szuka zaczepki należy mu się tylko utylizacja.
Orientuje się ktoś jak wyglądałaby ewentualna sprawa petycji do Dudy?
Gris123 napisał/a:
Orientuje się ktoś jak wyglądałaby ewentualna sprawa petycji do Dudy?
Skazany musi napisać do Maliniaka list: "proszę mnie ułaskawić" a Duda podpisze z przyzwyczajenia bez czytania
"Sprawca najpierw zaalarmował gości lokalu, a gdy ci próbowali zatamować krwawienie i wzywali służby, uciekł stamtąd, po drodze pozbywając się przedmiotu, którym zadał cios. Zatrzymany został tego samego dnia. "
Czy tylko ja to doczytałem? Jakby chłopak został, próbował pomóc to by sprawy nie było. A tu mamy ucieczkę z miejsca zdarzenie i próba pozbycia się narzędzia zbrodni? Przecież to wygląda jak morderstwo, a nie obrona konieczna.