👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

na sadolu są zaś dwa rodzaje użytkowników: ci, którzy mają "know-how" na główną, bo ogarniają tematykę portalu i ci, którzy pomyli portal z kwejkiem. Obawiam się, że tym tematem sam siebie przypisałeś do tej drugiej grupy.
Dać piwo jednocześnie za mój post i post jabolowego-jazzmana. Bloodwar, nie jaraj tyle.

są też nadludzie, którzy po prostu !wiedzą!, że to teoria... tylko teoria, która jednak wydaje się być najbliższą prawdy. Jeśli się nią okażę to pozostanie nadal otwarte pytanie, a w zasadzie dwa... co było pierwsze "kura czy jajko" i dlaczego powstało?

Co to w ogóle za określenie - "wiara" w ewolucję? :| To nie jest zjawisko, które ktoś sobie wymyślił albo którego nie da się udowodnić, do którego nie ma logicznych, fizycznych przesłanek, by sprowadzać je do poziomu wiary. Wierzyć to można w Boga albo w Mikołaja w czerwonym uniformie, bo naukowo ich istnienia nikt nie potwierdził, ale ewolucja to teoria naukowa, na której poparcie istnieją argumenty. Teorię ewolucji można zaakceptować lub odrzucić. Trzeba być ignorantem lub debilem, żeby "wierzyć" lub "nie wierzyć" w ewolucję

A kto w nią nie wierzy? Teoria była wtedy kiedy Darwin taką przedstawił, jest już dawno udowodniona, Kościół też ją przyjął, jeżeli Ci o to chodziło.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie