Mężczyzna, który trafił główną wygraną w kasynie Marina Bay Sands w Singapurze, wynoszącą 4 miliony dolarów, niemal natychmiast po wygranej doznał zawału serca z powodu szoku i podekscytowania związanego z wygraną.
Wiecie, że defibrylator został wymyślony przez lekarza właśnie po takich sytuacjach w las Vegas? Tam często ludzie, którzy dowiadywali się o wygranej dostawali ataku serca i umierali. Najwięksi naukowcy z USA pomyśleli, i wymyślili defibrylator, który ratowal tych "szczęśliwców" by mogli grać dalej w kasynie, i dalej przegrywać.
Trochę mijasz sie z prawdą, Były badania, nad tym, że w niektórych miejscach takich, takich jak kasyna (lub lotniska), istnieje wieksze prawdopodobieństwo wystąpienia u kogoś zawału serca. Te dane zainspirowały rozwój i wdrażanie AED, czyli automatycznych defibrylatorów, łatwych w obsłudze dla laików, w miejscach publicznych. Defibrylator jako taki wynaleziony był o wiele wcześniej.
podpis użytkownika
Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.podpis użytkownika
Poradnia analizy związków partnerskich. Pomożemy przeanalizowć twój przypadek!Defibrylatora używamy nie tylko przy zab. rytmu serca, również przy NZK bez tętna, czyli przy linii izoelektrycznej
Generalnie używamy go i przy porażeniu prądem i u topielców - gdy nie ma tętna i oddechu.
Warunkiem jest sucha skóra, czyli wyciągamy typa z wody i osuszamy klatkę piersiową.
podpis użytkownika
Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.Czyli czy płaskiej linii jak na filmach też?
To już zgłupiałem, bo znajoma po pielęgniarstwie zawsze się śmieje z filmów, że płaska linia i defibrylują.
To lepiej do niej nie chodzić na zastrzyki?
Po co ona beczy przecież zgarnie siano po gościu
Po co ona beczy przecież zgarnie siano po gościu
Jak linia jest calkiem plaska to raczej mało co pomoze
Przy braku czynnosci elektrycznej serca raczej zalecane jest RKO czyli uciskanie klatki. Jeśli pojawi się rytm - wtedy AED.
.