Cytat:
Lubuscy policjanci zatrzymali do kontroli ciężarowego stara. W trakcie sprawdzania auta wyszło na jaw, że kierowca na pace samochodu przewoził...40 osób! Funkcjonariusze zatrzymali mu uprawnienia i skierowali w tej sprawie wniosek do sądu. Jak sądzicie, czy nieodpowiedzialność uczestników ruchu ma jakiekolwiek granice...?
Ciekawią mnie efekty ewentualnego wypadku
oj tam w autobusie tyle samo jedzie a w razie wypadku liczba ofiar podobna...
Konto usunięte
2014-07-19, 18:22
HAL9000/2 napisał/a:
oj tam w autobusie tyle samo jedzie a w razie wypadku liczba ofiar podobna...
ja myśle że w autobusie gorzej bo tam jest o co sie p🤬lnąć... uchwyty, rurki, kasowniki itp.
Konto usunięte
2014-07-19, 18:27
Kaskaderdx10 napisał/a:
ja myśle że w autobusie gorzej bo tam jest o co sie p🤬lnąć... uchwyty, rurki, kasowniki itp.
Ale jakby na taką pakę najechał TIR? Wyborny materiał na Harda
Konto usunięte
2014-07-19, 18:27
Byli tak dobrze upchani, że nikomu by się nic nie stało.
Naśmiewamy się z całego świata, a sami zap🤬lamy jak jakieś j🤬e chinole.
PiotrekS napisał/a:
A widziałeś kiedyś mielone mięso na sznycle? To wyobraź sobie że skutki wypadku wyglądałyby o niebo lepiej
Konto usunięte
2014-07-19, 18:37
W PRL "państwo" nie robiło takich problemów jak teraz. J🤬y "dekalog" ,który mówi ci co możesz,a co nie. Niech zabiorą na wsi konie bo jak ciągną wozy to nie ma na foteli tylko drewniana deska do siedzenia.
Nieodpowiedzialność? Narazili na niebezpieczeństwo tylko i wyłącznie siebie. Nasz dobry pan troszczy się o niewolników i zakazuje narażać życie. Mój kraj taki piękny.
W wypadkach lotniczych giną wszyscy pasażerowie. Zakażmy latania samolotami...
Konto usunięte
2014-07-19, 18:51
PiotrekS napisał/a:
Panie starem jechał, martw się raczej o to co by w niego przywaliło a nie o to co przewoził...
Mój sąsiad robi w budowlance i od przeszło 20 lat wozi tak ludzi, kiedyś jeszcze żukiem (3 w kabinie, reszta na pace gdzie nia było nawet ławeczek żeby usiąść) teraz Transitem ale w identycznych warunkach i jakoś nic się nie stało. P🤬dusie jęczą "co by nie było gdyby" ale fakt jest faktem - jadąc na trzeźwo, spokojnie te przepisowe 70-90 na godzinę i to na dodatek czymś znacznie większym niż osobówka raczej trudno o wypadek
podpis użytkownika
"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz
Konto usunięte
2014-07-19, 19:23
w tej pace byli bardziej bezpieczni niz w brdmie
Znowu byłaby beka na cały świat z Polski jakby wjechał im w dupę TIR. Już widzę nagłówki w Der Spiegel:
Cytat:
Ein Unfall in Polen aufgetreten. Drei-Personen-LKW wurde durch eine Klasse TIR-Fahrzeug getroffen. 26 Passagiere des LKW wurde getötet und 14 schwer verletzt.
Konto usunięte
2014-07-19, 20:15
Kiedyś normalne dziś się staje nie normalne.
Prawie jak kiedyś maluchem na wiejską zabawe.