Cytat:
Lubuscy policjanci zatrzymali do kontroli ciężarowego stara. W trakcie sprawdzania auta wyszło na jaw, że kierowca na pace samochodu przewoził...40 osób! Funkcjonariusze zatrzymali mu uprawnienia i skierowali w tej sprawie wniosek do sądu. Jak sądzicie, czy nieodpowiedzialność uczestników ruchu ma jakiekolwiek granice...?
Ciekawią mnie efekty ewentualnego wypadku
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
oj tam w autobusie tyle samo jedzie a w razie wypadku liczba ofiar podobna...
konto usunięte
2014-07-19, 18:22
konto usunięte
2014-07-19, 18:27
konto usunięte
2014-07-19, 18:27
Byli tak dobrze upchani, że nikomu by się nic nie stało.
PiotrekS napisał/a:
A widziałeś kiedyś mielone mięso na sznycle? To wyobraź sobie że skutki wypadku wyglądałyby o niebo lepiej
konto usunięte
2014-07-19, 18:37
Nieodpowiedzialność? Narazili na niebezpieczeństwo tylko i wyłącznie siebie. Nasz dobry pan troszczy się o niewolników i zakazuje narażać życie. Mój kraj taki piękny.
W wypadkach lotniczych giną wszyscy pasażerowie. Zakażmy latania samolotami...
konto usunięte
2014-07-19, 18:51
PiotrekS napisał/a:
Panie starem jechał, martw się raczej o to co by w niego przywaliło a nie o to co przewoził...
Mój sąsiad robi w budowlance i od przeszło 20 lat wozi tak ludzi, kiedyś jeszcze żukiem (3 w kabinie, reszta na pace gdzie nia było nawet ławeczek żeby usiąść) teraz Transitem ale w identycznych warunkach i jakoś nic się nie stało. P🤬dusie jęczą "co by nie było gdyby" ale fakt jest faktem - jadąc na trzeźwo, spokojnie te przepisowe 70-90 na godzinę i to na dodatek czymś znacznie większym niż osobówka raczej trudno o wypadek
konto usunięte
2014-07-19, 19:23
w tej pace byli bardziej bezpieczni niz w brdmie
Znowu byłaby beka na cały świat z Polski jakby wjechał im w dupę TIR. Już widzę nagłówki w Der Spiegel:
Cytat:
Ein Unfall in Polen aufgetreten. Drei-Personen-LKW wurde durch eine Klasse TIR-Fahrzeug getroffen. 26 Passagiere des LKW wurde getötet und 14 schwer verletzt.
konto usunięte
2014-07-19, 20:15
Kiedyś normalne dziś się staje nie normalne.
Prawie jak kiedyś maluchem na wiejską zabawe.