Główna Poczekalnia (3) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:59
🔥 Polskie efekty specjalne V3! - teraz popularne
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Verbatim369 2015-04-15, 11:29 24
Oby ludzie z naszego pokolenia tyle dożywali. Inny materiał genetyczny. Zdrowe jedzenie. Zdrowy styl życia. Moja rodzina też jest długowieczna. I pamiętam jeszcze prababkę. Szanujmy takich ludzi. Żyli i żyją w niesamowitej epoce.
Zgłoś
wino666 2015-04-15, 15:28 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ringus 2015-04-15, 15:59 24
Bardzo żałuję, że nie nagrałem nigdy swojego dziadka, kiedy opowiadał o swojej barwnej historii życia. W wieku 16 lat walczył w powstaniu Warszawskim, a pod koniec wojny wylądował w obozie w Sachsenhausen.

Na szczęście dziadek Henryk wiedział, że jego historia jest nietuzinkowa i wszystko co pamiętał spisał w zeszytach. Świetna sprawa.
Zgłoś
konto usunięte 2015-04-15, 18:57 28
Mój nieżyjący dziadek opowiedział mi kiedyś historie o tym co robił niemiaszką w czasie wojny.
Otóż zapraszał ich dyskretnie na wódkę ,spijał do nieprzytomności ,dusił a potem ciała wrzucał do gnojówki.
Udało mu się w ten sposób załatwić 3 :jednego cywilnego i dwóch żołnierzy.
Pamiętam że kiedy mi to opowiadał był autentycznie dumny z tego co robił ,śmiał się "durni niczego się nie spodziewali a jak ich dusiłem to oczy mieli takie -OO ,hehe durni"
Potem już musiał uciekać do lasu bo ktoś go podkablował że jest NSZ i niemcy skojarzyli fakty.
Zgłoś
Runej 2015-04-15, 23:33
Dlaczego mówisz do niego "tatuś" ?
Zgłoś
Nikczemny_Płód 2015-04-15, 23:48 56
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
androgenius 2015-04-16, 0:20 26
Zgłoś
konto usunięte 2015-04-16, 0:38 2
Uwielbiam rozmowy ze starszymi ludźmi. Ich historie dają dużo do myślenia. I można obalić wszystkie mity o nieskazitelnych partyzantach i wyklętych.
Zgłoś
Runej 2015-04-16, 0:42 1
Zgłoś
konto usunięte 2015-04-16, 0:43 13
Zgłoś
konto usunięte 2015-04-16, 0:47
cz1. czyli nie zmarł na wizji, więc nie ma co oglądać
Zgłoś
Unihoc 2015-04-16, 0:47
No dziadek pamiętał jeszcze jak ruscy wracali za 1 wojny światowej, w tym materiale mój ojciec (~50lat) pyta dziadka (mojego) więc spokojnie Panowie, nie o tym materiał, jak będzie odzew to mogę kolejne części wrzucić (w sumie 4).
Zgłoś
konto usunięte 2015-04-16, 0:53
Co do wieku, moja prababcia zmarła ja miała 99lat, parę tygodni i by setke trzeliła! A pradziadka pod własnym domem banda UPA zastrzeliła w wieku ~50 lat, na oczach całej jego bliskiej rodziny...
Zgłoś
koozka 2015-04-16, 1:42 7
Świetnie się słucha takich opowieści. Dla autora tematu piwerko, a dla tego pana wielki szacunek.

Kolejne cześci dla tych, którzy chcą więcej

Część 2.

Część 3.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem