📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:11

Antoni79 napisał/a:
Człowiek po szybkiej dekapitacji może jeszcze biec kilkadziesiąt metrów..
Do przodu czy do tyłu ?
Antoni79 napisał/a:
Człowiek po szybkiej dekapitacji może jeszcze biec kilkadziesiąt metrów. Kiedyś zabijałem karpie. Obcięte łby cały dzień ruszały się. Psy, koty nie chciały dotknąć, aż na koniec spaliłem w piecu.
A co z rybimi łbami ?
homorek napisał/a:
A co z rybimi łbami ?
Mi tam tłumaczono że to jakieś konwulsje pośmiertne wyładowania komórek nerwowych. Tylko że tutaj głowa jeszcze resztkami świadomości chcę się obronić, bardziej jednak zadziwia że reszta ciała się poruszyła jakby odczuła ból. Jak skoro odcięta jest od głowy?
Kiedyś podobno we francji przeprowadzano jakieś badania na ludziach ścinanych gilotyną. Chcieli sprawdzić czy głowa bez ciała jeszcze żyje, niestety nie wiem jakie wyciągnięto z tego wnioski.
To, że się jeszcze ruszają, to naturalne odruchy neuronów w mięśniach, tak w skrócie. Krążą w mojej rodzinie legendy, że jak wujaszek przywiózł żywego węgorza, to ciotka po pokrajaniu go i wrzuceniu na patelnię goniła te kawałki po całej kuchni

Mówi wąż do węża:
- Ssssssssssłłuchaj, czy my jesssssteśśśmy jadowite?
- A dlaczego się pytasz?
- Bo chyba w język ssssię ugryzłem.
- Ssssssssssłłuchaj, czy my jesssssteśśśmy jadowite?
- A dlaczego się pytasz?
- Bo chyba w język ssssię ugryzłem.
Kurisu napisał/a:
Mi się jeszcze nie zdarzyło odcinać głowy węzowi i patrzeć jak jeszcze gryzie po dekapitacji
A kury widziałeś jak biegają bez głowy? Dlatego przed odrąbaniem łba najlepiej je związać.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie