Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:03
A pieszych przepuszczam tak:
sylwusiex • 2016-05-31, 13:29
Absolutnie nie jestem zwolennikiem donoszenia na siebie i publikowania materiałów z kamerek. Natomiast takie filmy zmuszają do zastanowienia. Jechać a pieszy niech chwile poczeka, czy umożliwić przejście mając świadomość, że ktoś może nie zwrócić na niego uwagi?

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
sylwusiex 2016-06-01, 13:47 3
Ten kierowca i pieszy nie przeglądali dziś sadistica. Wiedzieli by, że im nie wolno

Zgłoś
PhantomMask 2016-06-01, 13:58
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
dashadow 2016-06-01, 14:09
cys23 napisał/a:

wszyscy co przejechali mieli by beknąć za wyprzedzanie na pasach

nie za nieustąpienie pierwszeństwa pieszemu przypadkiem?

sSQNn napisał/a:

Z ciekawości sprawdziłem jak jest to w przepisach[...]

A ogólnie to ciekawe przepisy mamy bo wynika, że nie mamy obowiązku przepuszczać pieszego, który stoi przy przejściu, ale nie na jezdni:
[...]
Szpecem nie jestem, po prostu wygooglowałem, ale wygląda to ciekawie

masz rację - szpecem nie jesteś. piszesz jedno, potem z ciekawości zaglądasz do przepisów i okazuje się co innego, a i tak - zapewniam Cię - wszystkiego nie znalazłeś. PS. jak samochodem jedziesz to też googlujesz w czasie jazdy?
Zgłoś
konto usunięte 2016-06-01, 15:38
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
DziadMróz 2016-06-01, 16:17 1
Zgłoś
bollol_stern 2016-06-01, 16:20 2
Ja osobiście zatrzymuje się jak widzę pieszego stojącego przy przejściu, te dziesięć sekund mnie nie zbawi. Kultura za kierownicą jest odzwierciedleniem kultury w społeczeństwie i widać, że marnie z tym u nas jest, chamstwo panuje w kraju to i na drogach jest jak jest.

Największy szok kulturowy przeżyłem na jednej z duńskich wysp, całkowity brak oznaczonych przejść w miasteczku ale kiedy pieszy staje przy krawędzi jezdni to automatycznie zatrzymują się samochody z lewej i prawej strony. Nie będę wspominał o takich drobnostkach jak rowery bez zapięć stojące w miejscach publicznych, auta z pootwieranymi szybami na parkingach albo stojący dzban z lemoniadą, kubeczki, wywieszka z ceną i pełna miska drobniaków ustawiona przed kawiarnią. Rozumiem, że na wyspach panują trochę inne obyczaje bo żyją głównie z portów i żeglarzy którzy odwiedzają te miasteczka ale tak czy inaczej u nas to nie do pomyślenia, żeby ktoś tego nie ukradł, zniszczył czy co tam jeszcze.
Najlepszy był brak zasłon czy firan w oknach wychodzących na ulicę, podobno tradycyjnie chodziło o wierność małżonek rybaków, którzy wypływali w morze i tak się przyjęło, że porządny obywatel nie ma nic do ukrycia.
Najsmutniejsze jest to, że ta dzicz arabsko-afrykańska bardzo szybko wpłynie na zmianę tych obyczajów.
Zgłoś
konto usunięte 2016-06-01, 18:47
Zgłoś
konto usunięte 2016-06-01, 18:54 2
Zgłoś
PhantomMask 2016-06-01, 21:03
voidinfinity napisał/a:

Ty to wiesz, ja to wiem...ale ci co wymyślają takie przejście dla pieszych chyba nie

Gdzieś musiało być, ktoś za to kasę wziął...

Nutzz napisał/a:

Jesteś z🤬bem, gratuluję. Prawo jazdy znalazłeś w czipsach?

Porozmawiaj z ojcem o ile ma prawko i ile porusza się po miastach a nie trasa dom-sklep-kościół o takich sytuacjach...o przepuszczaniu pieszego na drodze 3 pasmowej i jak to wygląda...W ogóle nie ma to jak "dyskusja" z dziećmi które jedyne czym się poruszają to rower albo kibel
Zgłoś
Faldrack 2016-06-01, 21:41
Pamiętam, jak kilka lat temu zdawałem prawko, to mój instruktor ostrzegał przed zatrzymywaniem się na wielopasmowych drogach przed przejściem dla pieszych, bo może to spowodować więcej szkód niż pomóc. Oglądając Sadistic sam bym do tego doszedł.
Zgłoś
PhantomMask 2016-06-01, 22:22
Zgłoś
konto usunięte 2016-06-02, 0:50 1
Zgłoś
konto usunięte 2016-06-02, 12:21
dashadow napisał/a:

masz rację - szpecem nie jesteś. piszesz jedno, potem z ciekawości zaglądasz do przepisów i okazuje się co innego, a i tak - zapewniam Cię - wszystkiego nie znalazłeś. PS. jak samochodem jedziesz to też googlujesz w czasie jazdy?

Rozumiem, że Ty nim jesteś i znasz cały kodeks drogowy oraz resztę przepisów na pamięć, kropka w kropkę tak jak są zapisane?
No to szacun

A i tak, napisałem jedno i okazało się drugie.
Cóż, czasem tak bywa, że przepisy jedno, a życie co innego.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem