Absolutnie nie jestem zwolennikiem donoszenia na siebie i publikowania materiałów z kamerek. Natomiast takie filmy zmuszają do zastanowienia. Jechać a pieszy niech chwile poczeka, czy umożliwić przejście mając świadomość, że ktoś może nie zwrócić na niego uwagi?
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:22
🔥
Niewypał
- teraz popularne
Stanowczo jechać i nie przepuszczać pieszych gdy widzisz w lusterku że za tobą jest duży ruch.
@boss. na trzy pasmowce jak tutaj to sie ma dobrego wyjscia, co bys nie zrobil to bedzie ryzykowny manewr. ale jak jest jeden pas to zdecydowanie odwrotnie, jak nie ma za mna samochodow to sie nie zatrzymuje, bo i tak bedzie mogl wylezc na pasy jak przejade
Typek zaparkował gdzieś przed przejściem i zdziwiony że inni się nie zatrzymują. Trzeba było stanąć w Poznaniu jak pomnik.
Nie to żebym się gorączkowo przepisów trzymał, ale nawet jeszcze zanim poprzedni debile wprowadzili przepis, że masz się zatrzymać jak pieszy już tylko idzie w stronę pasów, to już wcześniej miałeś obowiązek się zatrzymać i przepuścić pieszego stojącego przy przejściu.
ERGO kierowca postąpił prawidłowo.
Ale pytanie brzmiało "czy umożliwić przejście mając świadomość, że ktoś może nie zwrócić na niego uwagi? "
Odpowiedź:
TAK - jeśli masz kamerkę to możesz dorwać dobry materiał na harda
ERGO kierowca postąpił prawidłowo.
Ale pytanie brzmiało "czy umożliwić przejście mając świadomość, że ktoś może nie zwrócić na niego uwagi? "
Odpowiedź:
TAK - jeśli masz kamerkę to możesz dorwać dobry materiał na harda
Heh mnie zawsze rozwalają ci kierowcy z pasa obok. No ok, jak jedzie obok zatrzymującego się niemalże drzwi w drzwi to wiadomo, może się nie wyrobić z zatrzymywaniem ale drugi, trzeci kurde szósty już chyba powinien ogarnąć co za akcja się rozgrywa i też się w końcu zatrzymać... To wygląda tak, jakby każdy z nich myślał: "O, zatrzymał się! Czyżby przystanął na chwilę, by nasycić oczy kunsztem namalowanych na jezdni linii?" WTF
Niestety nie można myśleć za wszystkich
ale plus za przytomnego pieszego.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie