z tego miejsca chciałbym pozdrowic @tomkararek.
POZDRAWIAM!

@nanab
Ale nie będę się czepiał profesjonalnego kierowcy który ma prawko od 20 lat, pewnie szkoli kierowców, a kodeks drogowy ma w małym palcu.
Ja bym próbował omijać, nie jestem frajerem korzystającym z każdej okazji do naprawienia czegoś w swoim złomie za czyjeś oc.
Jeżeli nie potrafi szybko ruszyć i by nie dała rady zdążyć przed tramwajem (a tak pewnie było) to co się czepiasz? Ewidentna wina "kamerzysty".
Jak nie potrafi ruszyć w kilka sekund to nie powinna mieć prawa jazdy. Raz prawie miałem taką sytuację-strzałka, babka rusza, ja za nią, oczywiście nic nie jedzie i wyglada na to, że skręci jak człowiek. Pare metrów przed zakretam jeszcze raz zerkam w lewo żeby upewnić się, że nic nie jedzie zanim skręcę. I dokładnie w tym momencie tępa strzała daje po hamulcach, bo wypatrzyła przez lornetkę jakiś pojazd 1632m dalej albo po prostu miała kaprys żeby zrobić saobie przystanek. Mało brakowało i by był jeden filmik do komlilacji więcej.
Jak nie potrafi ruszyć w kilka sekund to nie powinna mieć prawa jazdy.
No tak, bo przecież każdy musi ruszać z piskiem opon byle żeby zaoszczędzić parę sekund z życia. A tak w ogóle to samochody rozpędzające się do setki w czasie poniżej 3s nie powinny być dopuszczane do ruchu co by czasem kolejnych sekund nie tracić.
No właśnie w tym sęk, że logiczne, ale jak nie masz przed rondem wydzielonych pasów ze strzałkami to możesz się prawym pasem nawet i w kółko kręcić.
Nasze myślenia logiczne się różnią w takim razie

Nasze myślenia logiczne się różnią w takim razieSkoro mam 2 pasy na rondzie i standardowo 4 zjazdy to: Jadąc w prawo i na wprost wybieram prawy pas, jadąc w lewo lub zawracając wybieram pas wewnętrzny ronda. Takie proste ;p
No bo tak się powinno robić, ale jak nie masz oznaczonych przed rondem pasów to przepisy tego nie nakazują i zjeżdżając z ronda musisz ustąpić pierwszeństwa pojazdowi z prawego pasa.
No tak, bo przecież każdy musi ruszać z piskiem opon byle żeby zaoszczędzić parę sekund z życia. A tak w ogóle to samochody rozpędzające się do setki w czasie poniżej 3s nie powinny być dopuszczane do ruchu co by czasem kolejnych sekund nie tracić.
Nie trzeba ruszać z piskiem opon, wystarczy normalnie ruszyc.
Są takie miejsc, że jest taki ruch że piczka która nie potrafi normalnie ruszyć stała by do wieczora albo aż ktoś by się zlitował i wpuścił ją zatrzymując cały ruch na minutę czy dwie.
2:50 - Lublin, skrzyżowanie Sp. Pracy ze Związkową i Węglarza - nie raz już taka akcja tam była.
Dokładnie tak, a to dlatego, że jakiś czas temu był tam tylko jeden pas do skrętu w lewo, potem środkowy przerobili do jazdy na wprost i skrętu w lewą, a cepy stare już na znaki nie patrzą, tylko na pamięć jadą i po skręceniu od razu prawy pas chcą zajmować.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie