Główna Poczekalnia (2) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:02
konto usunięte 2013-08-19, 9:50 7
He, he, he... Jaki ukończony kierunek, taka potem praca. Jak ktoś chce mieć studia tylko dla dyplomu, to niech nie narzeka że w McD mało płacą.
Zgłoś
BrunoL 2013-08-19, 10:12 4
@up
W McD mało płacą... :/
Zgłoś
zonk 2013-08-19, 10:43 1
Smutas napisał/a:

He, he, he... Jaki ukończony kierunek, taka potem praca. Jak ktoś chce mieć studia tylko dla dyplomu, to niech nie narzeka że w McD mało płacą.

Niestety w polszy nawet po kierunkach technicznych jest bieda z robotą, bo pracodawcy stawiają takie wymagania, których nie da się spełnić po nauce w szkole wyższej. Albo inaczej mówiąc - żeby ogarnąć wszystko trzeba by studiować dany kierunek z 10 lat.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-19, 10:56 12
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-19, 11:32
Tutaj bardziej chodzi o selfmarketing. Ja jestem po humanie (i to jednym z gorszych), a na pracę nie narzekam, ok trzeba znać biegle jeden język, choćby nawet ten angielski.
Zgłoś
zonk 2013-08-19, 11:38 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
pwck87 2013-08-19, 12:28
BrunoL napisał/a:

@up
W McD mało płacą... :/

No nie wiem, 7,5zł za godzinę i umowa o pracę, póki co McD jako jedyna firma w Polsce dała mi normalną umowę....
Zgłoś
ArkaSzatana 2013-08-19, 12:49 3
Zgłoś
DamianH 2013-08-19, 13:23
SQT napisał/a:

No ciekawe ciekawe, jak na studiach zdarzało się że człowiek siedział od 8 do 18. Już to widzę że podejmę robotę.

Podam Ci przykład. IBM wymaga w ofertach pracy 2-3 lata doświadczenia. W przeciągu 3,5 rocznych studiów inżynierskich nie ma szans zdobyć takiego doświadczenia.

No chyba nikt, kto idzie na studia i jest świadomy rzeczywistości nie myśli o natychmiastowym zatrudnieniu w firmie kalibru IBM czy nawet polskich, solidnych marek. Jeśli chodzi o kierunki techniczne to istnieje pełno firm-podwykonawców, które chętnie przyjmą studentów na wakacje do prac pomocniczych, a w razie potrzeby do czegoś poważniejszego. Studenciaków oczywiście przeraża praca za 1600zł na 3 zmiany. Ale w ciągu magisterki ma się 5 takich okresów wakacyjnych po 2-3 miesiące, można więc wyrobić nawet 15 miesięcy doświadczenia. Nawet jak będzie ich 10, czy 6 to, w połączeniu z uczelnianym papierkiem, już często wystarcza do zatrudnienia w firmie o wyższej renomie. A ta pozwala zdobyć już solidne szlify w zawodzie.
Zgłoś
zonk 2013-08-19, 14:18
Zgłoś
DamianH 2013-08-19, 15:03
@Up
Ja mówię o Polsce, i jak zawsze, nie mówię bez własnego doświadczenia. Byłem, pracowałem i widziałem. Można zdobywać szlif w zawodzie bez żadnych układów i doświadczenia. Oczywiście zdobywa się go powoli, ale bez porządnej dawki szczęścia inaczej się nie da.
Zgłoś
lathiel 2013-08-19, 15:17 6
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-19, 15:30 1
nie studiujesz technicznego kierunku?

przegrałeś życie...

Zgłoś
konto usunięte 2013-08-19, 16:16 1
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem