Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
tranzystor 2016-12-21, 21:26 10
orisuniek napisał/a:

Relacja z budowy chodników z roku 1978.Teraz mamy UE i też wychodzą takie kwiatki ale tylko niektórzy trzepią na tym kasę.

Już skończ z tym p🤬leniem, jaka to UE jest zła. Za PRLu budowali nieszczęsne bloki z wielkiej płyty, dzięki czemu ludzie mieli gdzie mieszkać. Była to swojego rodzaju lokata kapitału państwowego, bo takie mieszkanie zawsze przedstwiało wartość. Dzisiaj postkomuna daje gotówkę 500+, która się rozchodzi na używki, samochody itp. Kasa idzie w dym.
A UE wyłożyła kasę, którą będziemy musieli oddać, ale przynajmniej trochę przypilnowali, żeby się to nie rozeszło. Takiemu PiSowi to nie w smak, bo oni nie są w stanie tyle obiecać, ile pobudowano za kredyt z UE.
Zgłoś
bartekketrab 2016-12-22, 16:05 9
Tranzystor ,tylko nie skończ o ojca na kolanach , bo mu spodnie zachlapiesz j🤬y prounijny leszczu
Zgłoś
Essent 2016-12-22, 17:56
tranzystor napisał/a:

Już skończ z tym p🤬leniem, jaka to UE jest zła. Za PRLu budowali nieszczęsne bloki z wielkiej płyty, dzięki czemu ludzie mieli gdzie mieszkać. Była to swojego rodzaju lokata kapitału państwowego, bo takie mieszkanie zawsze przedstwiało wartość. Dzisiaj postkomuna daje gotówkę 500+, która się rozchodzi na używki, samochody itp. Kasa idzie w dym.
A UE wyłożyła kasę, którą będziemy musieli oddać, ale przynajmniej trochę przypilnowali, żeby się to nie rozeszło. Takiemu PiSowi to nie w smak, bo oni nie są w stanie tyle obiecać, ile pobudowano za kredyt z UE.

Ja już nie wiem czy ty z prawa jesteś czy jednak z lewa ?
Zgłoś
jedrzej152 2016-12-22, 18:39 68
@orisuniek trzeba mieć 15 lat albo nie mieć pojęcia o świecie, żeby twierdzić, że istnieje tylko lewica czy prawica i nie da się "mieszać" poglądów politycznych, ja na przykład jak najbardziej jestem za tym, żeby pary homoseksualne mogły zawierać związki partnerskie - bo dlaczego nie (ułatwiło by im to dziedziczenie spadków, możliwość o dowiadywanie się o druga osobę w szpitalu czy wspólny kredyt na mieszkanie, bo w końcu co to komu przeszkadza?), a jednocześnie jestem za przywróceniem kary śmierci i posiadania broni bez pozwolenia. Powiedziałbym nawet, że trzeba być w najmniejszym stopniu upośledzonym, żeby skrajnie trzymać się tylko i wyłącznie prawej lub lewej.

podpis użytkownika

Sialallalala
Zgłoś
teken 2016-12-22, 19:46 3
Panie bedzie trza to sie rozkopie drugi, trzeci, piąty raz, ważne, że robota jest.

podpis użytkownika

Zgłoś
AugustCiota 2016-12-22, 20:05 2
orisuniek napisał/a:

Relacja z budowy chodników z roku 1978.

Muszę się przyj🤬 do tego
Z opisu filmu wynika, że relacja pochodzi z 1987.

podpis użytkownika

Jeden lubi żebra, drugi lubi mostek, a ja lubię schab, bo tam nima kostek.
Zgłoś
Konto usunięte 2016-12-22, 20:18 2
Prawie jakbym słyszał rozmowę kierownika projektu z klientem dot. funkcjonalnosci wytwarzanego oprogramowania;)
Zgłoś
domat1 2016-12-22, 21:14
fuszera zawsze była i będzie
Zgłoś
kenzol 2016-12-22, 21:35 2
Teraz budują osiedla bez parkingów, z oddalonym przystankiem autobusowym, gdzie autobus zatrzymuje się co godzinę albo i jeszcze rzadziej, jeżdżąc serpentyną po osiedlu, a podróż do centrum trwa dwie godziny. O komunikacji tramwajowej można tylko pomarzyć.
Zgłoś
tranzystor 2016-12-22, 21:51 4
bartekketrab napisał/a:

Tranzystor ,tylko nie skończ o ojca na kolanach , bo mu spodnie zachlapiesz j🤬y prounijny leszczu

Nie sądzę, aby taki debil jak ty był w stanie taką historię wymyśleć. Ona na pewno pochodzi z twojego życiorysu, pseudoprawicowy skrytopedale.

kenzol napisał/a:

Teraz budują osiedla bez parkingów, z oddalonym przystankiem autobusowym, gdzie autobus zatrzymuje się co godzinę albo i jeszcze rzadziej, jeżdżąc serpentyną po osiedlu, a podróż do centrum trwa dwie godziny. O komunikacji tramwajowej można tylko pomarzyć.

Skoro lokalizacje blisko centrum są pozajmowane przez wielką płytę, to trzeba budować w okolicach centrum. Jak kupujesz mieszkanie po taniości z MDMu, to masz dwie godziny do centrum. Jak kupujesz za normalną kasę, to lokalizacja ma dobre perspektywy. Coś za coś.
Zgłoś
Konto usunięte 2016-12-22, 22:00 6
w PRLu nowe chodniki wyglądały jakby już miały po 20 lat, hehe.
Zgłoś
zenekpogromca 2016-12-22, 22:56 3
kubasz napisał/a:

w PRLu nowe chodniki wyglądały jakby już miały po 20 lat, hehe.

Bo to nie miało wyglądać, a służyć. Wole takie które wyglądają na dwudziestoletnie niż nowe, po których zakażą chodzić żeby nie popsuć.
Zgłoś
Konto usunięte 2016-12-23, 7:03 1
Tranzystor z KOD błysnął inteligencja, w jednym zdaniu chwali PRL za budowanie bloków i gani post komunę

Aż mi się przypomniało jak Walesa był jednocześnie za a nawet przeciw, co się dziwić że KOD na wymarciu jak takie bzdety u nich
Zgłoś
support3 2016-12-23, 8:23 5
@UP przeczytaj sobie i weź do serca komentarz @jedrzej152.
BTW. Strasznie boli cię dupa o ten KOD, a im mocniej boli dupa ludzi "podobnych tobie" tym bardziej jestem przekonany, że ta inicjatywa ma sens, bo ewidentnie się jej obawiacie.

Ja osobiście dziękuje Bogu, że PIS nie wpuścił c🤬tych do Polski. Naprawdę mieli jaja, postawili na swoim i dzięki temu mamy spokój i nie musimy martwić się, że za chwile ktoś nas roz🤬bie ciężarówką albo wysadzi w powietrze.

Z drugiej strony, arogancja PISu przekroczyła wszystkie granice: zniszczony trybunał, zniszczona prokuratura, kumoterstwo i nepotyzm na niespotykaną dotąd skalę, zeszmacona telewizja publiczna a najlepsze na koniec - każdy pracujący Polak, który robił zakupy świąteczne w tym roku dostał strzał w ryja od kaczora w postaci 10-15% większego rachunku bo 500+ musiało zostać komuś zabrane!!!
Niestety ta arogancja i podejście do obywateli się nie zmieni bo AMEBY broniące PISu pokazują jarkowi, że może jeszcze bardziej r🤬ać społeczeństwo
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie