Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 6:58
Społeczeństwo jest podzielone jeżeli chodzi o teorie spiskowe, o to czy ziemia jest płaska, czy 9/11 był inside job, czy człowiek był na księżycu itd Czy nie zastanawia was skąd się biorą takie teorie? Jeżeli 2+2 to 4 i nikt tego nie podważa to czemu kwestionować kulistość ziemi? Czemu pojawiają się teorie spiskowe?
Na filmie poniżej widać jak amatorska rakieta wystrzelona w powietrze uderza w coś i nagle zatrzymuje się w miejscu.

Według teorii która mówi że ziemia jest płaska to w co uderza rakieta to sklepienie stworzone przez Boga. Ja sam do końca tego nie rozumiem i jestem w tym zagubiony.

Poczytajcie o Antarktydzie na której stacjonuje wojsko i kowalski nie ma tam wstępu. Nikt jej nie opłynął bo nie istnieje. Ludzie zaczynają odkrywać ukrywaną prawdę.
Zgłoś
miskolabor 2016-08-07, 18:11 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-07, 18:19 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-07, 18:21 1
@gordon1986
a jak zrobisz zdjęcie piłki do koszykówki to też widzisz kulę czy zwykły placek?

A idea z satelitą,
śle nam wiadomość tą,
że widzę, że to on nade mną przelatuje,
bo antenę weń kieruję

Zgłoś
konto usunięte 2016-08-07, 18:26 1
samon napisał/a:

@gordon1986
a jak zrobisz zdjęcie piłki do koszykówki to też widzisz kulę czy zwykły placek?

A idea z satelitą,
śle nam wiadomość tą,
że widzę, że to on nade mną przelatuje,
bo antenę weń kieruję

Oczywiście, ale mogę ją obrócić i znów zrobić zdjęcie i tak parę razy, a nawet obracać nią i nagrać film i uznać to za rzeczywisty, faktyczny dowód, więc co z tymi zdjęciami/filmami?

Albo tym, że z księżyca ziemia jest malutka, a z za księżyca ogromna?

Dobra to też fizyczne zdjęcie takiej satelity, skoro można nieźle przybliżyć księżyc teleskopem to na jego tle te satelity powinny jako małe kropki co jakiś czas przelatywać czyż nie? Czemu nie ma nigdzie zdjęć satelit, jedna drugiej nie może zrobić?

No i z tym kierowaniem też jest ciekawie, mieszkam na 11 piętrze i wszędzie są mniejsze bloki, ogromne blokowisko i zauważyłem, że nie każdy ma skierowany talerz w jedną stronę, są czasem wręcz w kilka stron... tak jakby bardziej w nadajniki naziemne montowane na masztach albo dachach innych bloków - to mnie zastanowiło ostatnio baaardzo
Zgłoś
miskolabor 2016-08-07, 18:28 1
Zgłoś
Destroyer 2016-08-07, 18:30 5
Sorry, ale jak dla mnie rakieta weszła na odpowiedniej wysokości (odległości od ziemi) w stan nieważkości a owe uderzenie to załączenie się stabilizatora- silników stabilizujących lub jakiegoś żyroskopu stabilizującego oraz odłączanie się modułów balastowych.
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-07, 18:32 1
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-07, 18:39 1
@gordon1986
"Oczywiście, ale mogę ją obrócić i znów zrobić zdjęcie i tak parę razy, a nawet obracać nią i nagrać film i uznać to za rzeczywisty, faktyczny dowód, więc co z tymi zdjęciami/filmami? "

Ależ w czym problem? jesteś w Szczecinie - odbierasz obraz gdzie "w centrum" jest Szczecin. Jedziesz do Czech i masz obraz gdzie w "centrum" są Czechy, a powiedzmy Skandynawii już nie widać bo skrywa ją horyzont. Z Afryki nie zobaczysz północnego krańca Europy itd. Innymi słowy: nie obracasz piłką tylko aparat oblatuje piłkę.

"Dobra to też fizyczne zdjęcie takiej satelity, skoro można nieźle przybliżyć księżyc teleskopem to na jego tle te satelity powinny jako małe kropki co jakiś czas przelatywać czyż nie?"

To nawet gołym okiem możesz zobaczyć. Jeśli się nie mylę to satelity iridium są zbudowane tak, że widać je jak przelatują bo odbija się od nich słońce. Dodatkowo - iss: nie tylko zobaczyć możesz jak przelatuje, ale nawet porozmawiać z tymi cą są na stacji (póki nie wlecą za horyzont)

"No i z tym kierowaniem też jest ciekawie, mieszkam na 11 piętrze i wszędzie są mniejsze bloki, ogromne blokowisko i zauważyłem, że nie każdy ma skierowany talerz w jedną stronę, są czasem wręcz w kilka stron..."

Bo satelitów (nawet tych stacjonarnych ) to jest jak psów i znaleźć coś możesz ustawiając talerz od horyzontu do horyzontu . Nigdy nie próbowałeś znaleźć talerzem innych satelitów? (i talerz zawsze wtedy będzie skierowany w niebo, a wszystko co naziemne to będzi etylko przeszkadzać)
Zgłoś
miskolabor 2016-08-07, 18:45 3
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-07, 18:47 1
Zgłoś
miskolabor 2016-08-07, 18:55 1
Co do ustawienia talerzy w konkretnym kierunku, to jest tak.
Wyobraź sobie satelitę nadawcza centralnie nad łbem i ustaw swój talerz pionowo, jak myślicie do ilu odbiorców w promieniu dojdzie sygnał? nie wielu co? chyba ze satelitę nadawcza wyjebiesz na księżyc to może będzie ok bo każdy go widzi, satelita nadawczy jest stacjonarny kto nie wierzy niech poczyta, i ustawiony jest w jakiejś odległości na horyzontem danego obszaru tylko po to aby zwiększyć swój promień nadawania który eliptyczny taki sposobem od punktu A elipsy do pkt B elipsy więcej odbiorców ma sygnał voila
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-07, 18:56 3
"No dobrze, ale to nadal nie jest zdjęcie "kuli", nie wiem dlaczego to do Ciebie nie dociera... tak samo na płaskiej ziemi mogę zrobić zdjęcie z Szczecina i z Warszawy tą "satelitą" i nadal będę miał dwa płaskie zdjęcia czyż nie? Jaki to dowód na "kulę"? "

Bo idą jest to, że to co robi zdjęcia to przelatuje Ci nad głową (co wiesz dzięki antenie i znikaniu za horyzontem) i w połączeniu z różnymi obrazami zależnymi od miejsca nad jakim przelatuje satelita masz całość: czyli aparat fotograficzny latający nad kulą.
No i już pisałem, że jakiś typ satelitów stacjonarnych robi zdjęcia Ziemi tak, że widać "brzeg" kuli.

"Przemyśl samą rzecz w sobie. Każda "sonda, satelita itp" wystrzelone setki razy w kosmos i żadna nie mogła za sobą strzelić fotek ziemi? Lecimy patrzyć na "inne planety" a na swoją nie patrzymy? "

No ale robią zdjęcia które sam zobaczyłeś. Chodzi o to, że ma być cała Ziemia widoczna? - też były takie robione. Tylko idea polega na tym, że za ciężkie miliardy $ wysyłają sprzęt który z założenia ma szczegółowo przyglądać się pewnym rzeczom więc ma selektywne czujniki, duże powiększenia kątowe, czy skupia się na danym regionie ( a to wyklucza jednoczesne robienie zdjęc ujmujących wszystko, bo po prostu nie widać szczegółów dla których satelitę wystrrzelono)
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-07, 19:02 1
samon napisał/a:

"No dobrze, ale to nadal nie jest zdjęcie "kuli", nie wiem dlaczego to do Ciebie nie dociera... tak samo na płaskiej ziemi mogę zrobić zdjęcie z Szczecina i z Warszawy tą "satelitą" i nadal będę miał dwa płaskie zdjęcia czyż nie? Jaki to dowód na "kulę"? "

Bo idą jest to, że to co robi zdjęcia to przelatuje Ci nad głową (co wiesz dzięki antenie i znikaniu za horyzontem) i w połączeniu z różnymi obrazami zależnymi od miejsca nad jakim przelatuje satelita masz całość: czyli aparat fotograficzny latający nad kulą.
No i już pisałem, że jakiś typ satelitów stacjonarnych robi zdjęcia Ziemi tak, że widać "brzeg" kuli.

"Przemyśl samą rzecz w sobie. Każda "sonda, satelita itp" wystrzelone setki razy w kosmos i żadna nie mogła za sobą strzelić fotek ziemi? Lecimy patrzyć na "inne planety" a na swoją nie patrzymy? "

No ale robią zdjęcia które sam zobaczyłeś. Chodzi o to, że ma być cała Ziemia widoczna? - też były takie robione. Tylko idea polega na tym, że za ciężkie miliardy $ wysyłają sprzęt który z założenia ma szczegółowo przyglądać się pewnym rzeczom więc ma selektywne czujniki, duże powiększenia kątowe, czy skupia się na danym regionie ( a to wyklucza jednoczesne robienie zdjęc ujmujących wszystko, bo po prostu nie widać szczegółów dla których satelitę wystrrzelono)

Hehe... nie mogę... ideą... teorią... już się tego w szkole nasłuchałem wystarczająco swojego czasu... "brzegi tej kuli" to nic innego jak koniec pola widzenia... nadal żaden dowód... to tak jakbym powiedział, że teoretycznie jestem bogaty tylko pieniędzy nie mam... i nie mam całości właśnie tylko płaskie fragmenty, sorry ale to jest raczej dowód na płaską ziemię...

Tak mają być takie gdzie widać gdzie jest cała ziemia, mówisz, że są, google nie pokazuje same photoshopy jakieś wręcz malowidła, masz jakieś wiarygodne źródła tych zdjęć i możesz pokazać/udostępnić?

Selektywne... wyklucza robienie zdjęć wszystkiego... Staaaryyy Ty naprawdę w to wierzysz czy sam te bajki piszesz? Umieścić aparat na satelicie, sondzie tak żeby zrobił zdjęcie wszystkiego jest niemożliwe? To ja telefonem moge za 200 zł a oni za miliardy dolarów nie mogą? Ja jebie, nie wierze, że czytam to co piszesz i że w to wierzysz?
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem