Główna Poczekalnia (3) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 21 minut temu
Ambasada RP w Budapeszcie bez flagi UE
konto usunięte • 2013-07-08, 17:38
Jak podaje węgierski portal Ultras Liberi, w zeszłą sobotę kilku nieznanych polskich patriotów związanych z Ruchem Narodowym zdjęło flagę Unii Europejskiej, która była umieszczona na terenie Ambasady RP w Budapeszcie.

W miniony weekend polscy narodowcy sympatyzujący z Ruchem Narodowym przebywali na Węgrzech na zaproszenie węgierskich narodowców. Postanowili oni odwiedzić Budapeszt, gdzie aktywnie spędzili wolny czas. Polacy bardzo chcieli zaopatrzyć się w pamiątki z Węgier. Atrakcyjnie wyglądała flaga UE, która powiewała obok budynku Ambasady RP w Budapeszcie.

News o skonfiskowanej unijnej fladze odbił się szerokim echem w węgierskich mediach.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-07-08, 18:17 144
I dobrze, mam nadzieję że służyła im za papier toaletowy w drodze powrotnej.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 18:24 74
Kostek-Biernacki napisał/a:

I dobrze, mam nadzieję że służyła im za papier toaletowy w drodze powrotnej.

Spłonęła przy aplauzie publiczności w ostatni dzień festiwalu Magyar Sziget, wraz z kilkoma tęczowymi "wycieraczkami".

facebook.com/magyarsziget
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 18:53 21
Hauer88 napisał/a:

Spłonęła przy aplauzie publiczności w ostatni dzień festiwalu Magyar Sziget, wraz z kilkoma tęczowymi "wycieraczkami".

facebook.com/magyarsziget

Niezwykle miło to przeczytać
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 18:53 5
jak można takie bydło nazwać patriotami?? Flaga to flaga i łapy precz.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 18:55 62
@pisage masz na myśli "logo" UE? Ona jest dla mnie nic nie warta. Kocham Polską flagę, ale zwykłego loga nie muszę szanować.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 18:57 9
dzięki za umilenie popołudnia
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 18:57 13
@pisage
Tylko, że (tfu!) unia nie jest państwem więc tą szmatą można sobie dupe podetrzeć. Też w Polsce była ciekawa sprawa jak sąd ukarał osobę która spaliła taką flagę za spowodowanie zagrożenia pożarowego bo inaczej nie można było.
Zgłoś
Melooksg 2013-07-08, 18:57 12
Prawidłowo! "Nie zamienię flagi Polski, flagą unii europejskiej"
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 18:59
michael323

NATO, ONZ też nie jest państwem, a ma flagę.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 19:06 4
@Grommash
Tylko z tego co wiem to flaga państwowa jest prawnie chroniona a organizacji już nie. Oczywiście z Twoją wypowiedzią się zgadzam, że te organizacje też mają flagi ale nie państwowe.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 19:08 17
pisage napisał/a:

jak można takie bydło nazwać patriotami?? Flaga to flaga i łapy precz.

Raz że to flaga organizacji międzynarodowej a nie państwa, a dwa, że nawet jeśli byłaby flagą państwa, to państwa szkodliwego dla Polski. Dlatego tak jak spluwać można i należy na flagę III Rzeszy i Sowietów tak można i należy znieważać flagę unijną.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 19:08 11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 19:17 47
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 19:19 12
Swego czasu zdzieraliśmy czerwone flagi z hakenkreuz'em, późnij te z sierpem i młotem, niebieskich szmat z gwiazdkami też się pozbędziemy. Oby jak najszybciej, zanim zastąpią je te tęczowe.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem