Cytat:
Nudzicie nas. Nudzą nas wasze gry i zabawy, wzajemne umizgi, bale i aukcje charytatywne. Wydaje wam się, że żyjecie pełnią wolności, a zachowujecie się jak nędzni dworzanie na zamku ubogiego króla.
A kumulacja kapitału trwa.
Tak piszą na swojej stronie anarchiści z grupy 15W08. Kim są? Nie wiadomo. Działają w Warszawie. Atakują drogie sklepy, plakaty, niszczą płachty reklamowe Dziś dokonali kolejnego czynu - zaj🤬i czerwoną farbą atelier (sklep) Macieja Zienia (pierwsze zdjęcie). Poniżej kilka dzieł tych artystów:
O sobie piszą:
Cytat:
Stop. Dziękujemy. Naprawdę nie mamy już cierpliwości aby dalej czekać i biernie patrzeć na to, co się z nami dzieje. Wasza przemoc ekonomiczna każdego dnia poniża miliony ludzi. Wasz kapitał codziennie krzyczy, że nie jesteśmy wystarczająco efektywni w produkcji waszego PKB. Gw🤬cicie nas swoimi kampaniami reklamowymi. Wasza przemoc policyjna każdego dnia trzyma w żelaznych ryzach każdą osobę, która odważy się na krytykę waszego świata. (...). Niczego nie zmieniacie. Wszystko pozostaje takie, jakie było. Codziennie odczuwamy skutki waszej przemocy. Wystarczy. Sp🤬alajcie.
Co ciekawie, na swoim blogu podają dokładną instrukcję "Jak zrobić trotyl domowym sposobem". Czyżby szykowali jakąś większą akcję w stolicy?
ŹRÓDŁO informacji (jest jeszcze kilka zdjęć)
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-01-29, 21:07
Palanty bez szkoły !!!! Ot co !!!
konto usunięte
2013-01-29, 21:13
Jestem całym sercem z nimi, w końcu ktoś coś robi.
konto usunięte
2013-01-29, 21:15
z każdym przeczytanym zdaniem gotowało się we mnie co raz bardziej. do pieca.
konto usunięte
2013-01-29, 21:19
Dzieci z dobrych domów i prywatynych uczelni...
...Mam koszulkę z Che! Ładna! Komuna musi być cacy! Anarchia!
Niszyczycie sukinsyny zabytki pięknego miasta!
konto usunięte
2013-01-29, 21:20
Po tytule myślałem, że temat będzie dotyczył jakiegoś oleju do silników
Chorzy na łeb ludzie z zbyt dużą ilością wolnego czasu.
konto usunięte
2013-01-29, 21:33
Zabawne, że wielu nadal broni systemu, który robi z 99% niewolników...
konto usunięte
2013-01-29, 21:44
konto usunięte
2013-01-29, 21:54
tds1974 napisał/a:
Tam, w czasie Powstania Warszawskiego mieścił się szpital polowy.
moze to taki symbol walki z nowym uciskiem