konto usunięte
2014-03-25, 11:32
przecież bongman już krabów nie łowi, on 2 tygodniowe zgniłe makrele przerzuca, co wy nie wiecie?
@up, jak rzadko, napisałeś coś do rzeczy.
konto usunięte
2014-03-26, 10:40
Piękna książką: Polska przedmurzem chrześcijańskiej Europy - Mit czy rzeczywistość; Janusz Tazbir.
Polecam wam do czytania, może nie Bongmanowi, jest za tępy by sięgnąć po książkę, ale reszta mogłaby się więcej dowiedzieć jak naprawdę wyglądało antemurale christianitatis.
@Sidian - ludności cywilnej nie liczyłem, a nawet jeśli to i tak byśmy mieli problem, bo jednak do Drezna, Hamburgu i Armii Czerwonej nam było daleko. Ale pisałem to z myślą o Wehrmachcie i tak się zastanawiając to nie ma jak dobić. 1% to 35 tysięcy żołnierzy(w duchu patriotyzmu nie liczymy Włochów, Rumunów, Węgrów, Japończyków i resztę hałastry, chociaż uczciwiej byłoby ich wliczyć, wszak ktoś z nimi walczył i w wielu setkachtysiącach przypadków zginął). Kampania Wrześniowa i Powstanie Warszawskie do spółki to 20 tysięcy. I co dalej? Narwik czy Tobruk to będą cyfry dziesiętne, BoB też jeśli weźmie pod uwagę nowsze szacunki. Nasza partyzantka to obiektywnie patrząc śmiech na sali. NSZ, które otwarcie mówiło o niewalczeniu z Niemcami i AK, które mówiło o czekaniu z bronią u nogi. Nie ma, po prostu nie ma gdzie dobić 15 tysięcy zabitych, czyli prawie tylu ile zabiło mln żołnierzy polskich w czasie kampanii wrześniowej.
Jak ktoś chce mnie douczać z Monte Cassino, to niech sam najpierw o nim doczyta.
Rappar napisał/a:
może nie Bongmanowi, jest za tępy by sięgnąć po książkę
Twoja stara była za tępa żeby cię wyskrobać. Teraz żałuje. Przeczytałem więcej książek niż ty masz syfów na ryju.
Dawajcie warna jak już koniecznie musicie, ale bądźcie konsekwentni - jemu też. Pierwszy mnie obraził.