Anglia.
Ot, jedna z wielu rozmów w robocie.
- ... i w tym mieście był jeden z głównych portów wojskowych podczas drugiej wojny światowej.
Ktoś nie dosłyszał:
- Co?
- No tam się chowali Angole, podczas gdy Polacy wygrywali za nich wojnę.
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Wracaj do ojczyzny ze swoimi sucharami Bogdan krabołówco.
Konto usunięte
2014-03-24, 22:34
Tak to już bywa z sojuszami
I wszystko jasne.
Owca rzecze:
Ja nie przeczę,
Ale choć cię uniosę pomiędzy manowce,
Psy dogonią i zjedzą zająca i owcę.
Udaj się do cielęcia, które się tu pasie". -
"Jak ja ciebie mam wziąć na się,
Kiedy starsi nie wzięli?" - cielę na to rzekło;
I uciekło.
Gdy więc wszystkie sposoby ratunku upadły,
Wśród serdecznych przyjaciół psy zająca zjadły.
gdyby nie ruskie to by bongmana na świecie nie było
No i tylko tak się pocieszać możemy. Polacy wygrali za anglików, następnie ci ich szybciutko pogonili do siebie i jeszcze odebrali w c🤬j kasy jako koszty stacjonowania żołnierzy. I kto tu wyszedł na głupka? Obronili swój kraj naszymi rękami, za nasze pieniądze i czemu się dziwimy, że traktują nas jak idiotów? Możemy się szczycić naszym bohaterstwem, w momencie gdy "tchórzliwe kraje" robią biznes, rozwijają się i po jakimś czasie mogą nas po prostu kupić razem z naszymi bohaterskimi pomnikami.
Ty nie siedz tyle na sadolu tylko do roboty zap🤬laj- kraby same sie nie zlapia
Pewnie jesuschytrus, albo SQT (czy jak mu tam) zaraz wpadną trolle ebane i napiszą jakimi jesteśmy cebulakami, bo się zachwycamy dywizjonem 303 i enigmą : )
Wyprzedam i piszę: " sp🤬alajcie na zachód nieroby, nieudaczniki j🤬e. Nie macie co robić to matkę wk🤬iajcie ( o ile macie matkę, bo opiewałbym przy dwóch ojcach, albo ojcu i burku z podwórkowej budy), a nie Nas" : )
Konto usunięte
2014-03-25, 3:21
ale wy p🤬licie... podobna sytucja teraz ma miesjce rwiecie sie zeby bronic ukraine? tak samo wtedy kazdy mial wyj🤬e na polske i tak zawsze poki konflikt ciebie nie dotyka bezposrednio chcesz byc od niego jak najdalej. My wojne przegralismy... w kilka dni...
a Angole mają na to wyj🤬e i śmieją się z Poland first to fight.
Konto usunięte
2014-03-25, 7:02
Spokojnie Sadole, jak pojawi się ten Jesus odrazu go gasze
Tyle wygrać

Ja to jestem bardziej za stwierdzeniem, że przetrwaliśmy wojnę bo przez słowo wygrana rozumiem coś zupełnie innego
To trochę tak jakby mówić że Polacy wygrali Wojnę Polsko-Bolszewicką tylko dzięki Ukraińcom Petlury, no ale uważajcie sobie jak chcecie.
Konto usunięte
2014-03-25, 10:54
Gdy Polacy wygrywali drugą wojnę? Ciekawi mnie czy Polacy zadali chociaż 1% strat niemieckich w ciągu całej wojny. 2% już na pewno nie.
BongMan, z czegoś ty się historii uczył? Niby Polacy wojnę wygrywali?
Owszem, brali udział w starciach, mieli spory udział STRAT W STOSUNKU DO WŁASNEJ liczebności, ale ich liczebność była zawsze tak marna... w samej Bitwie o Anglię Polacy zadali jedynie 12% strat, niczego "za nich" nie wygrali.
Ja rozumiem, należy być dumnym z naszych żołnierzy, ale nie zakłamujmy historii przypisując im wygranie wojny, bo de facto wojnę wygrali Stalin, Churchill i Roosevelt.
Ohoho, poland stronk.