Szkoda strzępić ryja. Maseczka nie chroni jakoś specjalnie przed zakażeniem, jednak dość skutecznie hamuje przed zakażeniem, kiedy jest noszona przez zakażonego- taki menel nie rozsiewa zarazy. Takie tępe umysły de facto twierdzą, że wirusa nigdy nie było, a na Świecie nikt z powodu co-vida nie zachorował-nikt nie umarł. PS. typ kasuje niemmal natychmiast nieprzychylne komentarze, które przeciwstawiają się jego poglądom. Żałosny śmieć.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:24
W przypadku menela maseczka nie potrzebna, albowiem smród wyznacza bezpieczną odległość
Ten spór się toczy nie na tym polu. Owszem zakazy to w większości stek bzdur (chodzi mi o poziom rządowy.) Jednakże problemem koronawirusa nie jest gorączka i śmiertelność (jak wszyscy powyżej wspominają), ale tendencja do uszkadzania organów wewnętrznych. Nawet przy łagodnym przebiegu ( coś mi się obiło, że nawet przy nieobjawowym). I problemem nie jest dostępność respiratorów (bardzo niski poziom agresywnego przebiegu), ale to że może dojść do sytuacji gdy spora liczba osób będzie miała pouszkadzane organa, gł. płuca ale także np. serce, a ponoć i nawet mózg.
Osobiście co do maseczek mam raczej negatywne podejście. Nie wydaje mi się żeby były one jakoś super skuteczne. Ten filmik jest nagrany tylko po to żeby dociąć policji i pokazać kto teraz ma rację. Podejrzewam że jak by na drzwiach sklepu było napisane, że nie obsługują ludzi którzy mają kaktusa w dupie to ten facet wsadził by sobie kaktusa w dupę a potem przy policji mówił proszę mi podać podstawę prawną dla czego nie mogę być obsłużony z kaktusem w dupie.
Aerst napisał/a:
Jak to możliwe, że w szpitalach nie leżą setki pacjentów pod respiratorami?
Nie ma tyle respiratorów (:
To noś sobie ten kaganiec na ryju i daj ludziom oddychać posrańcu... Nie mów innym co mają robić.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie