Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Wirus może i jest maleńki, ale nie podróżuje sam lecz w aerozolu śliny (kuleczki wody, kropelki czy jak chcesz to nazwać). A te są jak łatwo się domyślić - nieco większe. Idioto.

kach z YT.
Wzrost w wakacje? Radzę przyjrzeć się ilości przeprowadzanych testów i nagle wszystko stanie się jasne...

Na razie słyszałem o jednym wyroku w sprawie masek, gdzie w sumie sąd uznał że policjanci przegięli. Tyle że co sąd to wyrok. Pajacuje, a za kilka miesięcy będzie dopiero wyrok. Jak sądowi nie podpasuje to go skarze i skończy się rumakowanie. Cymbał nie rozumie, że gdyby teraz okazało się że ma covida to grozi mu już nie grzywna za maseczkę tylko bodajże do pięciu lat więzienia.
Nie wiedział, że jest chory, więc gówno mu grozi. Prawo nie działa wstecz, równie dobrze mógł go załapać po wyjściu z marketu, sprawa nie do udowodnienia.
I jedni mają rację i drudzy - rozporządzenie nie ma mocy prawnej, jednocześnie maseczka powinna być założona (z powodu takiego samego jak ten, dla którego szczepimy się na inne choroby).
Ekspedient nie ma prawa odmówić sprzedaży towaru, za to ten buc nie powinien wykorzystywać dziurawego prawa.
Okres od zainfekowania do rozwoju objawów wynosi od 1 do 4 dni. Źródłem zakażenia jesteśmy już na dzień przed pojawieniem się objawów – wtedy może dojść do przeniesienia wirusa na 5 do 20% osób, z którymi mamy kontakt (np. współpracowników). Osoba dorosła zakażona wirusem może go przenosić na innych przez 3 do 5 dni od chwili pojawienia się objawów chorobowych, natomiast dziecko może być źródłem zakażenia nawet przez 7 dni. W początkowej fazie zakażenie może jednak przebiegać bezobjawowo, co dodatkowo sprzyja szerzeniu się wirusa.
Każdy chory na grypę, od zarażenia do pojawienia się objawów, nie ma objawów. dziwne nie?
Zapytaj się kogoś mądrzejszego, albo poszukaj info w necie zanim zrobisz z siebie po raz
Słowo klucz geniuszu bezobjawowy to ( do pojawienia się objawow) czy to w grypie czy nawet po latach w gruźlicy ( w przypadku gruźlicynie ozdrowiejesz cudownie jak w przypadku covid w przeciągu 14 dni), idac dalej czy grypa jest bezobjawowa do momentu wyzrowienia ( jesteś chory i nie masz totalnie żadnych objawów i czujesz się świetnie jak ten piłkarz który zagrał 90min będąc chorym na covid) ?
A teraz troche danych
![]()
![]()
![]()
Nasuwają sie pytania, dlaczego wczeaniej nie bylo paniki?
![]()
![]()
2 147 osób
Są dane Panie kolego... prosto z ministerstwa zdrowia.
Stan na 11 sierpnia 2020:
Ogół zmarłych wynosi 1844
Przypadki bez udziału chorób współistniejących 296 osób
Czyli jaki jest procent śmiertelnych przypadków (tylko na Covid) w stosunku do ilości wykonanych testów???

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie