Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
onet.pl napisał/a:

Wczoraj przed godziną 16 z oddziału noworodkowego białogardzkiego szpitala został zabrany jednodniowy wcześniak. Sprawcami są rodzice dziecka. Całej rodziny wciąż poszukuje policja.

Małżeństwo S. to mieszkańcy Połczyna-Zdroju. Kobieta w białogardzkim szpitalu urodziła w czwartek w 37, a nie jak wcześniej mówiono, w 36 tygodniu ciąży. Zdaniem szpitala dziecko miało jednak zbyt małą masę ciała i wymagało m.in. dogrzania w inkubatorze.

- Od momentu porodu rodzice dziecka nie wyrażali, w tym również na piśmie, zgody na podejmowanie przez personel szpitala podstawowych czynności medycznych - osuszenie dziecka, ogrzanie pod napromiennikiem ciepła, wytarcie z mazi płodowej, kąpiel dziecka w oddziale, podaż witaminy K domięśniowo lub doustnie, szczepienia ochronne, ewentualne dokarmianie dziecka, gdyby tego wymagało, wykonanie badań przesiewowych, profilaktykę zakażenia przedniego odcinka oka (inaczej zabieg Credego) - tłumaczy Witold Jajszczok, rzecznik szpitala.

Szpital postanowił zawiadomić sąd rodzinny, bo zdaniem lekarzy postępowanie rodziców mogło doprowadzić nawet do śmierci dziecka. Wczoraj sąd podjął decyzję. Rozprawa odbyła się w szpitalu. - Sąd orzekł o częściowym ograniczeniu sprawowania władzy rodzicielskiej w zakresie udzielanych świadczeń medycznych, powołał też adwokata, któremu takie prawa zostały nadane - tłumaczy Jajszczok.

Z tak przedstawioną przez rzecznika szpitala sytuacją nie zgadza się m.in. Justyna Socha, wiceprezes stowarzyszenia Stop NOP, które nie zgadza się z przymusowymi szczepieniami dzieci. Z postu wynika, że kobieta ma kontakt z rodziną. Według niej rodzicom nie dano nawet możliwości obrony na rozprawie, która odbyła się w szpitalu.

"Sąd próbował zignorować ojca, nie pozwolił na nagrywanie sprawy odbywającej się poza siedzibą sądu, w szpitalu, nie dał szansy reprezentacji przez adwokata, nie pozwolił zadawać pytań świadkom, nie dał możliwości przedstawienia żadnych dowodów - napisała na swoim profilu na Facebooku. - Teraz tata chroni dziecko i matkę najlepiej jak może i potrafi. Przebywają w bezpiecznym miejscu" - czytamy.

Rodzice postanowili uciec ze szpitala po tym, jak otrzymali postanowienie sądu. Dziecko przebywało z nimi cały czas na sali. Tuż przed godziną 16 razem z noworodkiem wymknęli się ze szpitala i odjechali w kierunku Połczyna-Zdroju granatową Mazdą. Wciąż poszukują ich policjanci.

podpis użytkownika

At my signal unleash the shitstorm.
Zgłoś
Dziad_Inżynier 2017-09-16, 22:30 5
alexraider77 napisał/a:

No wszystko spoko,ale mam jedno k🤬a zasadnicze pytanie.Dlaczego j🤬a dzicz z azji i afryki,która w życiu nie widziała nawet aspiryny jest tak sprawna,zdrowa i mnoży się jak syfy na plecach sterydziarza,a nas jest coraz mniej i zdychamy coraz szybciej???I ntylko nie mówcie,że to od r🤬ania kóz i sióstr sa tacy zdrowi:)

Odpowiedź jest dość prosta: najsłabsi umierają, tak jak kiedyś w europie. A skoro nie umarli młodo, to są nie do zaj🤬ia. Nasze społeczeństwo naprawia uszkodzonych, ale powoduje to też przekazywanie słabszych genów.

FanatiCS napisał/a:

Taki mądry debilu jesteś a ten Zięba by cię zniszczył argumentami podobnie jak wielu wypisywaczy recept zwanych lekarzami. Dlaczego żaden zajebiście wyedukowany reprezentant świata naukowego nie odważy się na publiczną debatę z Ziębą? Bo wiedzą że zostaną zgnieceni rzeczowymi argumentami. Idioci którzy tu piszą o braku związku szczepień i rozmaitych powikłań pojęcia nie mają że w wielu krajach takich np np Kanada i Włochy zapadały już wyroki sądowe wskazujące na taki związek i przyznające odszkodowania rodzicom. Mało tego k🤬y niedouczone, producenci szczepionek sami wymieniają np autyzm jak jedno z możliwych powikłań.

K🤬a co?
Zgłoś
derevere 2017-09-16, 22:34 3
No k🤬a, wiadomo że po szczepionkach zdażą się zgony czy tam jakieś powikłania zdrowotne( tak samo jak po antybiotykach i nikt nie płacze), ale zanim wynaleźli szczepionki to jak była epidemia to wyżynała całe wioski i taka jest prawda.
Zgłoś
krasnal_hałabała 2017-09-16, 22:34 7
Niektórzy piszą tutaj że osoby które nie dostawały szczepionek przed wojną czy murzyny z Afryki które szczepione nie są są zdrowe jak byki, odpowiedź jest prosta, te chore umierają w niemowlęctwie a przeżywają tylko i wyłącznie najsilniejsze, najsprawniejsze i najzdrowsze okazy a jeszcze sprawniejsze się mnożą bo dla tych mniej sprawnych nie ma miejsca w cipie, dlatego są tak zdrowi mimo że nie są szczepione, to samo z ludźmi sprzed II w.ś. Chore osobniki nie mogły się rozmnażać a te najbardziej chore umierały w niemowlęctwie, to takie złudzenie optyczne tylko że nieoptyczne i rozwiązanie paradoxu k🤬y czyli dlaczego nieszczepione społeczeństwa są zdrowsze, bo te chore osobniki pomarły. Gdyby u nas nie szczepić dzieci to suponuję że ponad połowa nie dożyłaby wieku 6 lat, przykładowo, w średniowieczu dziedzic króla mógł być nominowany do korony i uznany za dziedzica w wieku od 5 do 7 lat (w zależności od kraju), bo dopiero wtedy mijały obawy że potencjalny monarcha zdechnie. Z resztą... po c🤬ja ja się wysilam? no, zapewne po c🤬ja chociaż wolałbym szparkę... są w Vegas szparki?
Zgłoś
józekdeluxe 2017-09-16, 22:39 3
alexraider77 napisał/a:

No wszystko spoko,ale mam jedno k🤬a zasadnicze pytanie.Dlaczego j🤬a dzicz z azji i afryki,która w życiu nie widziała nawet aspiryny jest tak sprawna,zdrowa i mnoży się jak syfy na plecach sterydziarza,a nas jest coraz mniej i zdychamy coraz szybciej???I ntylko nie mówcie,że to od r🤬ania kóz i sióstr sa tacy zdrowi:)

Pojęcie "selekcja naturalna" coś ci mówi? Te okazy zdrowia z Afryki, to najsilniejsze osobniki z miotu, które dodatkowo miały tak dużo szczęścia, aby przetrwać setki zagrożeń, na które europejczycy nie są narażeni. Tam nikt się nie p🤬li z chorymi, więc to elita z punktu widzenia ewolucji. W średniowieczu niektórzy też żyli długo. A jak już taki skończył 10 lat, to go pałką nie dobiłeś.

podpis użytkownika

At my signal unleash the shitstorm.
Zgłoś
dzorczKlunej 2017-09-16, 23:56 5
FanatiCS napisał/a:

Taki mądry debilu jesteś a ten Zięba by cię zniszczył argumentami podobnie jak wielu wypisywaczy recept zwanych lekarzami. Dlaczego żaden zajebiście wyedukowany reprezentant świata naukowego nie odważy się na publiczną debatę z Ziębą? Bo wiedzą że zostaną zgnieceni rzeczowymi argumentami. Idioci którzy tu piszą o braku związku szczepień i rozmaitych powikłań pojęcia nie mają że w wielu krajach takich np np Kanada i Włochy zapadały już wyroki sądowe wskazujące na taki związek i przyznające odszkodowania rodzicom. Mało tego k🤬y niedouczone, producenci szczepionek sami wymieniają np autyzm jak jedno z możliwych powikłań.

1. Wyrok sądu nie jest żadnym argumentem jeżeli dyskusja ma się opierać na badaniach naukowych. Sąd może se stwierdzić że ślimak jest ryba albo ptakiem i c🤬ja się to ma do faktów.
2. Zięba sam podwija ogon i nie chce dyskutować z lekarzami, studentami ani kimkolwiek kto posiada choć trochę wiedzy medycznej. Wystarczy sobie zobaczyć jak go zjedli naukowcy podczas jednej z debat. Poza tym trzeba mieć siano we łbie żeby te jego brednie uznawać za wiedzę.
3. K🤬ę niedouczoną to w lustrze oglądasz.

podpis użytkownika

Nie mam nic przeciw czarnym. Nawet bym sobie jednego kupił.
Zgłoś
eMJay8086 2017-09-17, 13:33
Żeby rozszerzyć niektórym nieco horyzonty i perspektywę tej sprawy, polecam oglądnąć dokument przygotowany przez tych rodziców i przeczytać pod nim komentarz Rzecznika Praw Rodziców.

Zgłoś
dzorczKlunej 2017-09-17, 14:07 4
@up
"Ustanowiono kuratora, który nie ma wykształcenia medycznego" Rozumiem że oni mają wykształcenie medyczne i ich decyzje były oparte na literaturze medycznej i dowodach naukowych?

"Nami kierowała troska i zdrowie i bezpieczeństwo naszego dziecka" No chyba nie, skoro odmawiacie dziecku prawa do szczepienia i ochrony przed zakażeniami okołoporodowymi. Już nawet psu się tego prawa nie odmawia. Zresztą nawet jeżeli chcieliście dobrze to dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane- zwłaszcza kiedy sugerujecie się "wiedzą" z internetu rozprzestrzenianą przez rozhisteryzowaną agentkę ubezpieczeniową.
"Za dociekliwość i troskę zostaliśmy ukarani[...] i zmuszeni do ucieczki i ukrywania się" Nie. To był wasz wybór oparty bredniach z internetu.

Mam nadzieję że ci ludzie zostaną przykładnie ukarani.

podpis użytkownika

Zgłoś
~Velture 2017-09-17, 18:31 3
Absdef napisał/a:

To, że jesteś tu popularny, nie zmienia faktu, że nadal pozostajesz debilem. Mnie to nie dziwi, w końcu debilom żyje się łatwiej, więc jest w tym jakaś metoda.

Chciałeś pocisnąć a wyszedłeś na debila.
Ja tutaj jestem znany a nie popularny. Zerknij do słownika co oznacza popularność i nie myl tych 2 pojęć.

No ale jeśli się nie zgadzasz ze mną i nie chcesz szczepić swoich dzieci to życzę ci z całego serca aby zdechły na choroby na które ich nie zaszczepisz a potem chętnie posłucham co masz do powiedzenia odnośnie szczepionek.

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
dzorczKlunej 2017-09-17, 19:02 1
Cytat:

No ale jeśli się nie zgadzasz ze mną i nie chcesz szczepić swoich dzieci to życzę ci z całego serca aby zdechły na choroby na które ich nie zaszczepisz a potem chętnie posłucham co masz do powiedzenia odnośnie szczepionek.

Tylko niech je zabierze do jakiejś Etiopii albo innego Radomia żeby nie rozsiewały zmutowanych patogenów.

podpis użytkownika

Zgłoś
Wiewór 2017-09-17, 19:18 3
alexraider77 a ty przygłupie patrzyłeś na statystyki śmiertelności dzieci w Polsce i w Afryce?
Porównaj jest zanim napiszesz coś tak ekstremalnie poj🤬ego.

Nie rozumiem decyzji sądu. Dlaczego ograniczenie praw rodzicielskich a nie całkowite pozbawienie?
Tacy ludzie nie powinni mieć dzieci.

podpis użytkownika

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
S................e 2017-09-17, 20:21
Zahebałbym i "matkę" i tego zj🤬ego "ojca"
Zgłoś
Absdef 2017-09-17, 22:00
Velture napisał/a:

Chciałeś pocisnąć a wyszedłeś na debila.
Ja tutaj jestem znany a nie popularny. Zerknij do słownika co oznacza popularność i nie myl tych 2 pojęć.

Wiesz, dlaczego dzwon głośny?
Zgłoś
MadDave 2017-09-17, 22:25 3
Heh nic mnie tak nie rozp🤬ala jak argument- "bo my czytaliśmy taki artykuł w internecie" powoływanie się na jakąś przypadkową wiedzę pochodzącą z dziwnych źródeł to skrajny przejaw debilizmu.
Antyszczepionkowcy dla swojej satysfakcji powinni utworzyć sobie jakąś enklawę na którejś z niezamieszkanych wysepek gdzieś daleko od normalnych ludzi. Gwarantuje że po upływie -góra 5lat, wszystko strzeli c🤬j.

podpis użytkownika

może i nie najlepszy komentarz ale jako tako.
Zgłoś
~Velture 2017-09-18, 11:02
Absdef napisał/a:

Wiesz, dlaczego dzwon głośny?

Bo potokiem szumu strumyka od wiatru zanosi.

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
s................s 2017-09-18, 19:25 2
Buahahaha, jeszcze na tym zarobią. Albo ktoś tam inny...
Kod:
//tech.wp.pl/doktor-house-znokautowany-przez-doktora-google-na-wsparcie-rodzicow-ktorzy-porwali-ze-szpitala-dziecko-zebrano-ponad-26-tys-6167532836710529a
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie