Mimo, że pajacuje w tej masce, co jakiś czas przydałyby się takie filmiki, coby przypominać nam, w jakim jesteśmy finansowym (i nie tylko) gównie. Myślę, że dobrze ujął obecną sytuację POlski...
Do moderatora: Jeśli widzisz kolesia w masce z "V jak Vendetta", nie zakładaj od razu, że jest to film o acta i nie kasuj następnym razem tematu!
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2012-04-03, 16:09
Polecam Kanade. Tam to sie ZYJE.
konto usunięte
2012-04-03, 16:24
Cytat:
Wyjadę bo uważam, że jeżeli mam sobie zniszczyć życie
Można by tak powiedzieć. Ja wyjechałem bo w Polsce mnie szkoła nie doceniała, bo nie lizałem dupy nauczycielom, same jedynki dostawałem z jakiś choyowych sprawdzianów i uwagi za to że nie uczyłem się tylko poświęcałem czas moim zainteresowaniom. Wyjechałem do UK, już prawie zdałem informatykę na najwyższych ocenach i mimo tego że wymagają matury z angielskiego i matematyki, bardziej zainteresowało ich moje portfolio i na dzień dzisiejszy dostałem ofertę na Uniwersytet (Media City) gdzie stacjonują brytyjskie telewizje; itv, BBC itp.
Jestem Polakiem i lubię Polski klimat ale jak sobie przypomnę tą dyskryminacje słabych uczniów w Polskim systemie nauczania to mnie tak szlak trafia że hooooy.
Pozdro dla emigrantów
@Zgrzytek
Bo to "nieuki bez szkoły" utrzymują ten kraj. Lekarze, nauczyciele, prawnicy [konkretnie sędziowie, prokuratorzy, 'adwokaci z urzędu'], różnej maści profesorowie akademiccy [czyli panie i panowie po różnych czasem bardzo 'elytarnych' kierunkach] są w przytłaczającej większości na pensji państwowej. A nawet jeśli dostarczają usług to też tym nieudouczonym bez szkoły.
A kto płaci podatki, żeby było na te pensje? Sam sobie odpowiedz i przestań lekceważyć ludzi za to, że mają inny sposób na życie niż Ty.
konto usunięte
2012-04-03, 16:38
konto usunięte
2012-04-03, 16:40
Może trochę więcej konkretów:
Dług ZUS-u od 1 do 2 bilionów skąd takie dane i dlaczego są tar rozbieżne?
Obecnie na emeryta pracują 4 osoby a anie dwie a za 40 lat będą pracowały dwie.
Odnośnie do wejścia komornika, gdyby Polska przekroczyła 60% PKB wtedy wszedłby ktoś w rodzaju komornika( nie będę wyjaśniać bo nie zrozumiesz, jeśli nawet nie do końca rozumiesz tego o czy mówisz przed kamerą) a jakoś się to nie dzieje
No dobrze, demokracja bezpośrednia, a czy wyobrażacie sobie głupi naród rządzący tymi pieniędzmi? Oczywiście nie mówię tu o wszystkich. 3/4 pieniędzy poszło by na kościół itd. Już w ogóle nic by nie było :/
fajnie by było, jakby ten kraj się ogarnął, ale jak tu ludzie się zabijają na manifestacjach w imię partii, które wszystkie powinny być rozstrzelane i oglądają mięsne jeże w TV, to
konto usunięte
2012-04-03, 17:57
konto usunięte
2012-04-03, 18:14
Sytuację gospodarczą w tym kraju można poprawić w bardzo prosty sposób:
- likiwdacja połowy urzędasów
- likwidacja socjalu
- cięcia diet politycznych oraz przywilejów
- opodatkowanie kościoła
- osadzeni w więzieniach pracują na swoje utrzymanie
I na koniec najciekawsze: obniżenie podatków. Dlaczego? A dlatego, że najbogatszym przestanie opłacać się odprowadzać je w którymś z rajów podatkowych i zaczną je płacić w kraju.
konto usunięte
2012-04-03, 23:59
W Zusie nie ma żadnej kasy, wszystko jest na bieżąco dysponowane, jak ktoś teraz płaci i łudzi się że ta kasa jest odkładana dla niego to jest w dupie ciemnej. Działa to na zasadzie "solidarności" młodzi płacą na starych i tak koło się zamyka. A to że emerytury będą wynosić 25% zakładanych wysokości to było podobno wiadomo już w 97' roku jak robiona powszechną kasę oszczędnościową, tylko nikt z tym nie zrobił nic kompletnie nic przez 15lat, problem jest też taki że za dużo dopłacamy do krusu, i innych uprzywilejowanych grup np. prokurator w wieku 40 lat na emeryturze, sędzia w wieku 50 lat, można mnożyć, i pytanie czy oni są nie zdolni do pracy w tym wieku jakoś?
Dług publiczny wziął się z tego że dużo jest inwestycji w Polsce na szczeblach gminy, powiatu, województwa, samorządy zaciągają kredyty na inwestycje, które są dotowane w dużej mierze z środków unijnych, resztę trzeba skądś wziąć no to kredyt, w budżecie gminy nie ma już kasy, i to w dużej części powiększyło dług publiczny, dużo inwestycji w kraju.