👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:34

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@bary110
masz jakiś logiczny argument poparty.. czymkolwiek? czy pajacujesz bo za sznurek Ci ciągną?
utrata 20% objętości krwi - łagodny wstrząs
utrata 35 % - poważny wstrząs
utrata 45% - bardzo ciężki wstrząs
utrata 50% - śmierc
poderżnięcie gardła powoduje śmierć przez wykrwawienie (a nie np. uduszenie)
masz jakiś logiczny argument poparty.. czymkolwiek? czy pajacujesz bo za sznurek Ci ciągną?

utrata 50% - śmierc

"Jak się zacznie, wstąpię do bojówki".
Jakie to wygodne... póki co nie musicie robic nic, dopiero za 20 lat zacznie się dziac cokolwiek, a do tego czasu będziecie sobie mogli trzaskac szabelkami i wzajemnie przekonywac, że jesteście solą tej ziemi. Aż przychodzi na myśl dawna szlachta siedząca po zaściankach, co złotej swej wolności broniła kuflem i widelcem... i przekonaniem, że swym warcholstwem stoją na straży Europy.
Lepiej się nauczycie czegoś, pracujcie, a przede wszystkim: miejcie dzieci, do cholery! Włóżcie jakiś trud w to, by do sytuacji, w której bojówki muszą powstac, nigdy nie doszło! Bo co jeśli dojdzie do walki, a po naszym zwycięstwie okaże się, że walczyc nie było o co?
Irytują mnie po prostu komentarze, z których nic nie wynika, poza kilkoma piwami dla "dzielnego wojownika".
Jakie to wygodne... póki co nie musicie robic nic, dopiero za 20 lat zacznie się dziac cokolwiek, a do tego czasu będziecie sobie mogli trzaskac szabelkami i wzajemnie przekonywac, że jesteście solą tej ziemi. Aż przychodzi na myśl dawna szlachta siedząca po zaściankach, co złotej swej wolności broniła kuflem i widelcem... i przekonaniem, że swym warcholstwem stoją na straży Europy.
Lepiej się nauczycie czegoś, pracujcie, a przede wszystkim: miejcie dzieci, do cholery! Włóżcie jakiś trud w to, by do sytuacji, w której bojówki muszą powstac, nigdy nie doszło! Bo co jeśli dojdzie do walki, a po naszym zwycięstwie okaże się, że walczyc nie było o co?
Irytują mnie po prostu komentarze, z których nic nie wynika, poza kilkoma piwami dla "dzielnego wojownika".
Nie no sam wstawił materiał i jeszcze napisał najlepszy komentarz...ten Świat zwariował ^^

kapral napisał/a:
bary110up
masz jakiś logiczny argument poparty.. czymkolwiek? czy pajacujesz bo za sznurek Ci ciągną?![]()
utrata 50% - śmierc
dusi się, uduszenie to nie śmierć wywołana bólem zciśniętej krtani tylko niedostarczeniem tlenu do mózgu skutkiem zatrzymania pracy płuc = krew nie ma tlenu = mózg nie ma tlenu
jak się upuści krew to skutek jest taki sam, mózg się udusi

Stryjek napisał/a:
Czasem jak widzisz coś szokującego to zamierasz. Nie możesz się nawet ruszyć z miejsca.
tak bardzo się nie mógł ruszyć z miejsca że wyjął telefon i zaczął kręcić?

chodzi Ci o dysocjacyjny stan zamroczenia który występuje pod wpływem skrajnie silnego i nagłego stresora, co więcej działa przez krótką chwilę a więc nie pasuje do tego przypadku. pod wpływem silnego stresu np. ataku dzikiego zwierzęcia (jak w tym przypadku), człowiek podejmuje pod wpływem adrenaliny, noradrenaliny i po części kortyzolu jedną z dwóch decyzji: walcz lub uciekaj. to takie ewolucyjne odpadki w mózgu

mnie osobiście nie podoba się ta cała sprawa.

kapral napisał/a:
mnie osobiście nie podoba się ta cała sprawa.
Może illuminati za tym stali?

Człowieku, zanim mu łeb obcięli, to go jeszcze przejechali samochodem!

bestkrz, w tych komorach i piecach również ginęli Polacy debilu
Lepiej już tam zostań w tych niemczech i nie wracaj.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie