📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 21:58
🔥
Nie ma takiego szczania pod płotem
- teraz popularne
🔥
Chłop w czepku był -dlatego odpłynął
- teraz popularne
Nie no sam wstawił materiał i jeszcze napisał najlepszy komentarz...ten Świat zwariował ^^
kapral napisał/a:
bary110up
masz jakiś logiczny argument poparty.. czymkolwiek? czy pajacujesz bo za sznurek Ci ciągną?![]()
utrata 20% objętości krwi - łagodny wstrząs
utrata 35 % - poważny wstrząs
utrata 45% - bardzo ciężki wstrząs
utrata 50% - śmierc
poderżnięcie gardła powoduje śmierć przez wykrwawienie (a nie np. uduszenie)
dusi się, uduszenie to nie śmierć wywołana bólem zciśniętej krtani tylko niedostarczeniem tlenu do mózgu skutkiem zatrzymania pracy płuc = krew nie ma tlenu = mózg nie ma tlenu
jak się upuści krew to skutek jest taki sam, mózg się udusi
Stryjek napisał/a:
Czasem jak widzisz coś szokującego to zamierasz. Nie możesz się nawet ruszyć z miejsca.
tak bardzo się nie mógł ruszyć z miejsca że wyjął telefon i zaczął kręcić?
chodzi Ci o dysocjacyjny stan zamroczenia który występuje pod wpływem skrajnie silnego i nagłego stresora, co więcej działa przez krótką chwilę a więc nie pasuje do tego przypadku. pod wpływem silnego stresu np. ataku dzikiego zwierzęcia (jak w tym przypadku), człowiek podejmuje pod wpływem adrenaliny, noradrenaliny i po części kortyzolu jedną z dwóch decyzji: walcz lub uciekaj. to takie ewolucyjne odpadki w mózgu
mnie osobiście nie podoba się ta cała sprawa.
kapral napisał/a:
mnie osobiście nie podoba się ta cała sprawa.
Może illuminati za tym stali?
Człowieku, zanim mu łeb obcięli, to go jeszcze przejechali samochodem!
bestkrz, w tych komorach i piecach również ginęli Polacy debilu
Lepiej już tam zostań w tych niemczech i nie wracaj.
Taaak, Hameryka została zaatakowana, zginęło 3k osób. Wypalić ten syf napalmem, białym fosforem, kocami z bronią biologiczną. W myśl powiedzenia o wojowaniu mieczem. Tyle.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie