Komarzysta91 napisał/a:
który powoduje ugięcie kolan u posiadaczy samochodów Audi bez tego systemu.
jakoś mi sie kolana nie ugieły a mam 2 Audice i obie sa bez quatro...
ale piwo postawie za "sadol uczy, sadol bawi"
@kufel01 albo rozwiązanie zastosowane w Renault
Nie tylko szwaby mają łeb na karku...
Pontiac Trans Sport z lat 90 mial ten system 4control co go niby Renault teraz "wynalazl"

. A co do audi to ladnie wyglada na filmiku promocyjnym, chcialbym to auto zobaczyc w akcji.
to znaczy ze jak dasz w p🤬de na lodzie to nie bedziesz stal w miejscu, powiedzial posiadacz quattro
konto usunięte
2013-01-18, 2:19
Nieeeee!!! gdziekolwiek nie wejdę to atakuje mnie murzyn z syropem Łowicz

Czy ja jestem jeszcze normalny?
konto usunięte
2013-01-18, 2:29
Ech kocham motoryzację, nawet audi:P I dziękuję opatrzności, że żyje w obecnych czasach:)
konto usunięte
2013-01-18, 2:31
a ja myślę że najlepsze auta powstwaly w drugiej połowie lat dziewięćdziesiątych, wszystko potem było intencjonalnie projektowane żeby się psuło i gniło w krótkim czasie - patrz mercedesy od okulara do dziś, jedna wielka korozja. owszem jakiś postęp jest, więcej elektroniki, bezpieczeństwo i mniejsze zużycie paliwa ale niech mi ktoś udowodni, że silnik 1.4 z dwiemia turbinami generujący 200KM zrobi choć połowę przebiegu motoru co miał 115KM z dwóch litrów bez turbin i na 8 zaworach...
Witam !
POsiadam AUdi A6 quattro od 4 lat. Od 4 lat nie odśnieżam podjazdu i w d...pie mam zawalone śniegiem parkingi. Nie potrafię driftować ale mimo wszystko doceniam wartość jaką daje ten napęd.
A co do systemów wspomaganych elektronicznie ( jak ten w Renault ) to powodzenia życzę właścicielowi jak mu się cokolwiek w elektryce po 100 tys. zewrze albo ktoś puknie w czujnik na parkingu, albo błąd jakiś wyskoczy - o kosztach zawieszenia i amortyzacji nawet nie myślę bo już mnie głowa boli.
ha ! To mój pierwszy komentarz !
aha - jak kto chce zoabaczyć na czym to polega niech wpisze w YT " why quattro "