W Ostrowie Wielkopolskim 94-letnia kobieta na rowerze wjechała na skrzyżowanie, wprost pod audi prowadzone przez 24-latka. Zmarła w szpitalu.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:23
Kidl3r napisał/a:
Gdzie ty tu widzisz brak ABS. Mechanikę robileś u micha w M4K Garage. Podstawowa zasada ABS jest spełniona. Manewrowanie podczas hamowania. Piszczenie jest naturalne przy mocnym depnieciu.
dzięki ,że mnie wyręczyłeś
Kierowca Audi wykazał się niesamowitym refleksem i koncentracją uwagi, dzięki czemu nie doszło do gorszego, GROŹNIEJSZEGO wypadku, w którym kobieta straciłaby życie na miejscu tego zdarzenia. Już w 00:05 widać, co zamierza rowerzystka i że zaraz wjedzie na jezdnię - od tego momentu do uderzenia minęły prawie 2 sekundy, podczas których Audi przejechało ok. 28 m, jeśli poruszało się z maksymalną prędkością dozwoloną (dopuszczalną) w terenie zabudowanym, wynoszącą 50 km/h (~14 m/s).
Kto babie w takim wieku pozwala jeździć na rowerze? Dam sobie łapę uciąć, ze nie ma opcji, żeby była w stanie się na tyle przekręcić, żeby spojrzeć za siebie. Jako bywalec w wiochach gdzie takie geriatryczne kolarstwo jest nagminne stwierdzam, że to bardzo częste zjawisko, któremu towarzyszy brak znajomości zasad ruchu. Zawsze mnie dziwi, jakim cudem ludzie jeżdżą tak tyle lat i nadal żyją...
El_Maikeru napisał/a:
Ktoś zna informacje dochodzeniowe? Jak sprawa zakonczy się dla kierowcy? Wina kobiety, ale jak to w Polsce bywa wyższość pieszych i rowerzystów nad prawem.
Wystarczy być jak najsztub i można emerytki zabijać na przejściach nawet prawko nie potrzebne
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie