Kto by się spodziewał, że ten cały ruch obrony granic to hucpa robiona, żeby zabłysnąć w mediach.
sposób odnoszenia się do Pani Wandy Traczyk-Stawskiej, żołnierza AK. Już wiedzialam co to za ludzkie gówno.
Uhh. Zapaliłam się. Sry.
Teraz dopiero o tym wiecie? Aż filmik byl potrzebny, żeby wiedzieć jaką kreaturą jest bąkiewicz? (mała litera celowo, bo to nie zasługuje na miano człowieka).
Wystarczyło mi to, ze zobaczyłam jego stosunek i sposób odnoszenia się do Pani Wandy Traczyk-Stawskiej, żołnierza AK. Już wiedzialam co to za ludzkie gówno.
Uhh. Zapaliłam się. Sry.
Czyli już zaczynamy odmawiać niektórym czlowieczeństwa? Ale to ci drudzy to faszyści, c'nie?
No dobra, boli mnie glowa, jestem po dyżurze, ale parę słów:
Ten cymbał jest zastępcą kierownika czy prezesa ONR. Czym jest ONR? Ano, dla przypomnienia:
Obóz Narodowo-Radykalny (ONR) – polskie skrajnie prawicowe] i skrajnie nacjonalistyczne ugrupowanie polityczne, przez część publicystów i badaczy określane jako faszyzujące lub wprost faszystowskie, nawiązujące do działalności istniejącego w II Rzeczypospolitej ruchu o tej samej nazwie i z tej racji określane niekiedy jako neo-ONR. Od 2012 ugrupowanie jest zarejestrowane jako stowarzyszenie.
4 grudnia 2008 Sąd w Strzelcach Opolskich skazał trzech członków ONR-u za wykonywanie gestu „faszystowskiego pozdrowienia” na karę 6 miesięcy w zawieszeniu na trzy lata, tysiąc złotych grzywny, dozór kuratorski oraz zakaz publicznego wykonywania gestu.
12 października 2009 Sąd Rejonowy w Opolu postanowił o zdelegalizowaniu ONR z Brzegu w związku z wykonywaniem „faszystowskich gestów” przez trzech członków organizacji podczas uroczystości państwowych na Górze Świętej Anny.
W 2016 falę krytyki wywołało zdjęcie Léona Degrelle’a, belgijskiego zwolennika faszyzmu i nazizmu, oraz oficera SS, które umieścił na swoim profilu w serwisie Facebook rzecznik ONR, Tomasz Kalinowski.
Podczas zorganizowanych w Gdańsku w 2018 roku obchodów 84. rocznicy powstania organizacji, w pochodzie, który szedł ulicami miasta obecny był także przedstawiciel neofaszystowskiej włoskiej organizacji Forza Nuova.
Tego jest mnóstwo, jak i wyroków i ulaskawien (zgadnij, przez kogo?) imć pana B.
Podsumowując:
Ideologia polityczna ONR: narodowy radykalizm, szowinizm, faszyzm, narodowy socjalizm, nacjonalizm.
Czyli człowiek związany i wyznający tego typu poglądy nie zasługuje na miano faszysty czy nazisty?
Współczuję zmęczenia po dyżurze, niemniej co nazistowskiego zrobił wczesniej wymieniony?
Jesteś bardzo miły
Ale że mial zagazować Ż__ów?
Wystarczą mi jego poglądy, żeby nie tolerować osoby, a przede wszystkim trzymać się jak najdalej (wiesz, sadolska prawda o gównie i wentylatorze). I tak poświęciłam temu indywiduum zbyt dużo mojego czasu i emocji...
Teraz dopiero o tym wiecie? Aż filmik byl potrzebny, żeby wiedzieć jaką kreaturą jest bąkiewicz? (mała litera celowo, bo to nie zasługuje na miano człowieka).
Wystarczyło mi to, ze zobaczyłam jego stosunek i sposób odnoszenia się do Pani Wandy Traczyk-Stawskiej, żołnierza AK. Już wiedzialam co to za ludzkie gówno.
Uhh. Zapaliłam się. Sry.
Nie mów hop
Otóż to. Faszysta, neonazista czy "czlowiek" bez moralności dla mnie jest jednym, wielkim, okrągłym zerem.
No ale "nie zasługuje na miano czlowieka" czy zasługuje? Już się raczkiem wycofujesz? Szybko...