👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:31
🔥
Ruska technologia śmigłowa
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Takie kwiatki jak nazywanie stoczni im. Lenina są efektem braku dekomunizacji. Gdyby alianci po II WŚ nie zrobili denazyfikacji to u naszych zachodnich sąsiadów też by z czymś takim wyskakiwali, przywracano by dawne nazwy placów np. im. Hitlera, Göringa czy Goebbelsa.
Kluczem jest uznanie komunistów zbrodniarzami. Od nazistów różnili się tylko tym, że wygrali wojnę.
Kluczem jest uznanie komunistów zbrodniarzami. Od nazistów różnili się tylko tym, że wygrali wojnę.
Uważam, że nie powinien wypowiadać się na temat czyje imię powinno wisieć w kraju, z którego nie pochodzi. Z mojego punktu jest to straszny przejaw anglosaskiej ignorancji, decydować czy w Polsce może być napisane "Lenin" czy nie.
Nie patrzę na opcję polityczną, nie krytykuję, bo zamazał "Lenina" lub napisał "Solidarność", chodzi o sam fakt tego, że " po prostu się nie zgadzam żeby komuniści tacy jak Lenin mogli znajdować się w miejscach publicznych, więc po prostu musieliśmy to zrobić" jak mu się nie podoba to niech siedzi u siebie.
Nie patrzę na opcję polityczną, nie krytykuję, bo zamazał "Lenina" lub napisał "Solidarność", chodzi o sam fakt tego, że " po prostu się nie zgadzam żeby komuniści tacy jak Lenin mogli znajdować się w miejscach publicznych, więc po prostu musieliśmy to zrobić" jak mu się nie podoba to niech siedzi u siebie.
NafazowanyKoleś napisał/a:
Lenina zna cały świat i cały świat może się sprzeciwiać takiemu czemuś
Ja gościa nie znam, ale domyślam się że na pewno mu przykro przez to jak go traktujecie

Nafazowany Różnica jest taka że sceny są z filmu który miał opowiadać o Banksym a text jest zmieniony i sceny zmyślnie dobrane. Podoba mi sie sposób przeróbki tego filmu brawa dla autora

za 4 miesiące będę tatkiem, za 3 lata i 4 miesiące, będę syna straszył Ewą Minge, jak nie będzie "solidarity, solidarity, solidarity" z tatusiem O!

ciekawe ze scenki z banksym wyciete z "wyjscia ze sklepu z pamiatkami" ale to na bank nie jest fake
Żaden Banksy
"motyw" wycięty z filmu niby z i o Banksym
tylko głos podstawiony inny

Scena z filmu dokumentalnego "Wyjście przez sklep z pamiątkami", zagadka rozwiązana. Oczywiście głoś podłożony.

Gościu z 0:27 na bardzo dobry głos do radia lub jako lektor
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie