A miała aż dwa lusterka.
A miała aż dwa lusterka.
Tak, kolejny z prawkiem. Wyprzedzanie na skrzyżowaniu naprawdę jest niedopuszczalne, przynajmniej w Polsce i innych cywilizowanych krajach, ale czasem lubię kase z ubezpieczalni, za cudze błędy, więc zostań przy swoim Może kiedyś trafimy na siebie na drodze
Tutaj nie ma wyprzedzania tylko ciężarówka jedzie swoim pasem na wprost jeśli nie ma znaku wyznaczających kierunek jazdy
Art. 22. o ruchu drog.
Zmiana kierunku jazdy lub pasa ruchu
1.
Kierujący pojazdem może zmienić kierunek jazdy lub zajmowany pas ruchu tylko z zachowaniem szczególnej ostrożności.
2.
Kierujący pojazdem jest obowiązany zbliżyć się:
1)
do prawej krawędzi jezdni - jeżeli zamierza skręcić w prawo;
2)
do środka jezdni lub na jezdni o ruchu jednokierunkowym do lewej jej krawędzi - jeżeli zamierza skręcić w lewo.
Kierujący pojazdem, zmieniając zajmowany pas ruchu, jest obowiązany ustąpić pierwszeństwa pojazdowi jadącemu po pasie ruchu, na który zamierza wjechać, z wyjątkiem ust. 4a i 4b, oraz pojazdowi wjeżdżającemu na ten pas ruchu z prawej strony.
Tutaj nie ma wyprzedzania tylko ciężarówka jedzie swoim pasem na wprost jeśli nie ma znaku wyznaczających kierunek jazdy
Znajdź sobie definicje wyprzedzania, skoro już tak cytujesz paragrafy. Szczególnie popularne są ostatnio łapanki na kierowców wyprzedzających na przejściach dla pieszych, na drogach o dwóch i więcej pasach ruchu w jednym kierunku. To powinno Cię jakość doprowadzić do odkrycia, czym jest wyprzedzanie. Skoro już chce Ci się szukać konkretnych paragrafów, znajdź taki, który zezwala na wyprzedzanie na skrzyżowaniu w takiej sytuacji jak na filmie (ale oczywiście w odniesieniu do Polskich przepisów).
Serio większość z was nie wie, że wyprzedzanie na skrzyżowaniach jest zabronione? Nawet nie chce mi się z kimkolwiek z osobna wdawać w dyskusje. Mam nadzieję, że nie macie uprawnienia najwyżej na rower. Oczywiście skuterzystka wykonała manewr skrętu w lewo w idiotyczny sposób, ale nawet gdyby jechała na wprost, nikt nie miał prawa jej w tym miejscu wyprzedzać.
Powszechne zidiocenie społeczeństw właśnie tym się objawia że ludzie uważający się za inteligentnych posiadając doskonałe narzędzie jakim jest Internet nie potrafią nawet w Googlach zadać prostego pytania sprawdzającego zanim zabłysną swym geniuszem
Pytanie które należy zadać Wujkowi Google to "Kiedy można wyprzedzać na skrzyżowaniu?"
A odpowiedź Na każdym skrzyżowaniu możesz wyprzedzić pojazd, który nie jest pojazdem silnikowym – motorower, rower, pojazd zaprzęgowy, tramwaj
Sprawdzaj następnym razem razem zanim coś głupiego napiszesz po co ci kolejny blamaż
Sprawdzaj następnym razem razem zanim coś głupiego napiszesz po co ci kolejny blamaż
Jaką masz pewność z perspektywy innego kierowcy czy wyprzedzasz motorower czy motocykl?
Na szybko sprawdzisz dowód rejestracyjny? Czy dopiero od prokurator Ci powie po sytuacji takiej jak na filmie?
Tak, wiem. Po prostu jak większość polaków macie w dupie co i w jaki sposób wyprzedzacie
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie