👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
50 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@up jak to nie.
Tak z grubsza: pl.wikipedia.org/wiki/System_operacyjnySystemy_operacyjne
Tak z grubsza: pl.wikipedia.org/wiki/System_operacyjnySystemy_operacyjne
Poprostu ma monopol na to, prawda piratów w chu chu ale tylko w Polsce "rumuństwo" stać na komputer ale na system lub jakieś gry już nie.
Cieszcie się że, nie ma u nas ustawy anty pirackiej takiej jak np: szwaby mają mniej więcej 900 Euro kary za jedną gre
Cieszcie się że, nie ma u nas ustawy anty pirackiej takiej jak np: szwaby mają mniej więcej 900 Euro kary za jedną gre

Ja jebię... Jak nie zgłasza awarii, bo ma pirata, to znaczy, że nie płacił? W efekcie Bill nie dostałby ani grosza... Ale co ja tam wiem o logice

W dupie mają niekomercyjnych użytkowników nielegalnych wind. Z tych komercyjnych spływa im wystarczająco sianka. A wiecie dzieci ile kosztuje Microsoft Office dla firmy? Sprawdźcie sobie.

Taka jest prawda, ze Bill Gates dużo zarabia bo dobrze zdał mature i dostał sie na dobry uniwerek i tam zrobił licencjanta i magistranta, Wy tak gadacie bo się nie chcecie uczyć a to taka prawda, szkoła kluczem.

@up jak byś wiedział Bill Gates w szkole sobie nie radził i został wyrzucaony zaczoł pracować na własną rękę , a pozatym po szkole nic nie masz jak nie umiesz sobie radzić w życiu i niemasz celi ..

autobusik111, jesteś trollem czy idiotą?
Gates skończył studia po 2 miesiącach studiowania prawa.

Gates skończył studia po 2 miesiącach studiowania prawa.
@radek225 - gdyby tylko ch*je dorobili możliwość zmiany szybkości scrollowania w systemie, bo się nieraz zajechać można...
Widzę, że rusza linuksowa propaganda. Jak na ironię właśnie usunąłem Ubuntu i wrzuciłem stary Windows. Dlaczego? Dla wygody, bo wolę sobie ułatwiać życie. A czas spędzić na czymś przyjemniejszym, niż wyszukiwanie rozwiązań problemów.
A teraz korekta mitów podanych Wam powyżej:
- Ubuntu wieszało się ok. 2 razy w ciągu dnia. Zawiesza się inaczej, niż Windows, więc nie pomaga nic oprócz wyłączenia. Winą jest domyślnie źle ustawiony SWAP zapewne.
- Podłączanie urządzeń zaewnętrznych to gehenna. Aparat, drukarka, pendrive. Nic nie wystartuje od razu. Przez konsolę i po wielu próbach może się udać, ale mojego laserowego Samsunga próbowało podłączyć kilka osób, które wielbią linuksa i bez skutku. Choć oficjalnie Samsung twierdzi, że działa i są sterowniki. Nie ruszyło. Próbowałem wszelkich sposobów.
Na plus uznaję to, że jest banalnie prosty, za darmo i ładnie wygląda. Czcionki są wyraźniejsze, niż w Windowsie. Ale do pracy się nie nadaje, bo po co mi komputer, gdzie drukarka nie działa, a pendrive raz na 100 podłączeń?
Linux jest dla ludzi, którzy lubią sobie dłubać w komputerze, ale jak liczy się czas, to niestety odpada. Przecież nie powiem klientowi, że nie zdążyłem, bo musiałem "rozwiązać problem"...
A teraz korekta mitów podanych Wam powyżej:
- Ubuntu wieszało się ok. 2 razy w ciągu dnia. Zawiesza się inaczej, niż Windows, więc nie pomaga nic oprócz wyłączenia. Winą jest domyślnie źle ustawiony SWAP zapewne.
- Podłączanie urządzeń zaewnętrznych to gehenna. Aparat, drukarka, pendrive. Nic nie wystartuje od razu. Przez konsolę i po wielu próbach może się udać, ale mojego laserowego Samsunga próbowało podłączyć kilka osób, które wielbią linuksa i bez skutku. Choć oficjalnie Samsung twierdzi, że działa i są sterowniki. Nie ruszyło. Próbowałem wszelkich sposobów.
Na plus uznaję to, że jest banalnie prosty, za darmo i ładnie wygląda. Czcionki są wyraźniejsze, niż w Windowsie. Ale do pracy się nie nadaje, bo po co mi komputer, gdzie drukarka nie działa, a pendrive raz na 100 podłączeń?
Linux jest dla ludzi, którzy lubią sobie dłubać w komputerze, ale jak liczy się czas, to niestety odpada. Przecież nie powiem klientowi, że nie zdążyłem, bo musiałem "rozwiązać problem"...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie