@up
Piwo za grubasa w koszulce Krav Magi, ale poza tym jesteś głupi.
Prawda jest taka że nie da się potwierdzić /zaprzeczyć istnienia boga/bogów . Ale się kłócicie na forum i wyzywacie a to dobrze bo wtedy cieszy się diabeł , to oznacza że diabeł istnieje .
konto usunięte
2012-01-10, 23:16
Jak się mówi o chrześcijaństwie to jest śmiech w biały dzień.
Jak się śmiać to ze wszystkich, Nie śmiejecie się z arabów bo się boicie. Taka prawda o "ateistach"
Nie wstydzię się tego że jestem katolikiem, jak każdy człowiek jestem słaby ale potrafię się przyzać do błędów.
Ciśnijcie po mnie - nadstawiam drugi policzek.
"Biblia kłamię, tak samo jak koran i tora."
konto usunięte
2012-01-11, 11:44
To wszystko samo się nie stworzyło, na pewno jest jakaś tajemnica z a tym, ale na pewno bardziej skomplikowana niż to, że świat stworzył dziadzio. Ludzie to zaradne istoty, wykorzystały naiwność drugiego i stworzyły najstarszy biznes w historii - religia. W czasach kiedy powstawało chrześcijaństwo czy inne, ludzie byli pewni że ziemia jest płaska a słońce krąży wokół ziemi. Ludzie którzy wciąż wierzą w te brednie jakie kościół sprzedaje są po prostu nie uświadomieni. Macie może to wam uzmysłowi.
Sek w tym, ze koles nie opieprza idei chrzescijanstwa tylko wyznwcow, tzn osoby ochrzczone. Widzicie w Islamie jest to o wiuele fajniej wynalezione, tam aby byc dobrym muzulmanime nalezy byc podleglym, judaizm jest przenoszony w mniejszej skali, dzieki czemu Prawo i tradycja sa silniejsze, a w chrzescijanstwie, doszlo do zepsucia. Za sprawa wymieszania umyslowosci nowozytnej z zawarta w chrzescijanstwie doktryną wolnej woli. Teraz zostajemy sie wyznawcami tradycji, a nie idei. Mimo0 chrztu nie nazwalbym sie chrzescijaninem, dlatego sprawe ta pieknie rozwiazuje ksociol reformowany- wyznanie wiary wiaze sie ze swiadomoscia. Ci ludzie zyja, mniej lub bardziej, zgodnie z doktryna. To jest caly problerm, a mieszanie, nawet parodystyczne, idei i materii- moim zdaniem -jest dla oslow najlepsza pasza.