Bimber, kap...kap...
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:39
chłodnicę do pionu, wodę do niej od dołu, dobrze wrzucić słoik po drodze z garnuszka, jako odstojnik, prowadząc z "gwizdka" nieco w górę i przy pierwszej destylacji da radę 75' z tego sprzętu wyjąć
polecam użycie deflegmatora pomiędzy destylatorem a chłodnicą, pozwala uzyskać lepszy produkt poprzez usunięcie śmierdzącego sortu
Jakiś ekspert ma jakieś ciekawe opisy stworzenia takiego cuda?
Dzięki za info właśnie mam teraz wolne pomieszczenie w piwnicy i czas się zabawić w pędzenie bimbru
Zawsze popierałem produkcje na swoje potrzeby,zimne piwko.proponuje kazdej rodzinie otworzyc własna produkcje i niech sobie donek wsadzi w dupsko swoją akcyze!
@up
pędzienie bimbru na włąsny użytek jest legale i nie wciskaj ludziom głupot.... nie wolno sprzedawać tylko ... możesz upędzić sobie nawet 500 litrów, tylko jak wytłumaczysz wtedy władzy że to na własny użytek ?
pędzienie bimbru na włąsny użytek jest legale i nie wciskaj ludziom głupot.... nie wolno sprzedawać tylko ... możesz upędzić sobie nawet 500 litrów, tylko jak wytłumaczysz wtedy władzy że to na własny użytek ?
repowski, sprzęt niezły, ale: odstojnik styknie jeden, kolumnę trzeba nieco dłuższą z wypełnieniem i zimnymi palcami
wtedy masz już rektyfikator i nie musisz wielokrotnie gonić, obniżając jednocześnie koszty
moja kolumienka bezproblemowo "wyciska" z gruszki 95' przepysznego spirytusu, który najpierw utrudnia oddychanie, następnie "wybucha aromatem"
butelki po biedronkowym winku są jak znalazł na destylacik
butelki po biedronkowym winku są jak znalazł na destylacik
Nie gadajcie głupot o kosztach sprzętu itd. Bańka po mleku z grzałką do pokrywy przylutowana miedziana rurka przechodząca przez wanne z zimną wodą i podstawiony słoik. Omnomnom
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie