Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 32 minuty temu
Bogacze vs Biedni
konto usunięte • 2013-12-28, 23:46
Historia z 23 grudnia i z wczoraj.
Wiec tak pracuje dorywczo jako kierowca , miałem kurs z 3 parami drzwi i drobnymi mebelkami, dojechałem pod wskazany adres dzwonie i się pytam czy ktoś zejdzie , starsza pani odpowiada czy nie mogę jej tego wnieść bo mieszka sama wiec wniosłem jej to zajęło mi to 20 minut i na koniec chciała mi dać 50 zł nie wziąłem przytuliłem ją i powiedziałem wesołych świąt starsza pani się tylko wzruszyła i podziękowała , następnie miałem kurs to jakieś kolesia który się budował i miałem paletę gipsu i płytek dzwonie gdzie to jest bo to było za miastem no mówi mi żebym skręcił w uliczkę i jak będzie stała beta to tam , jadę i widzę stoi to wjechałem na podwórko ładnie tyłem zajeżdżam i pierwsze co czemu pan nie przyjechał dostawczakiem z windą powiedziałem że się zepsuł puścił jakieś bełta pod nosem i pyta się czy mu pomogę dobra to mu pomogłem podziękował i nara nawet nie zaproponował żadnego napiwku nie do co biedna starsza pani.
Ale to nic wczoraj miałem znowu kurs do tego samego gościa , podjechałem już z windą otwieram windę i mówię to proszę sobie brać , ten odpowiada "ale ja nie mam ubrań roboczych" to mówie do niego a ja nie mam obowiązku tachać tego, ten mi wpiera że mam to odpowiedziałem żeby zadzwonił tam gdzie pracuje wyciaga telefon ustawia specjalnie na głośnomówiący i pyta się o to i słyszy odpowiedzi : "Kierowca ma tylko dostarczyć towar klientowi , może wnieść towar za dodatkową opłatą" jego mina bez cenna , to się rozłączył ściąga swoją skórę kładzie na masce swojego bmw i bierze się do roboty ja sobie stałem obok z lekkim usmiechem na twarzy trzymajac fakturę i długopis , grzecznie podszedł podpisał coś tam burknął pod nosem jak odchodziłem i pojechał na magazyn po następny ładunek.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-12-29, 1:03
Czy oprócz tego, że ni dostałeś za pierwszym razem napiwku( za robotę, która nie należała do Twoich obowiązków), był dla Ciebie nie miły, czy był opryskliwy w rozmowie?
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-29, 1:16
piękne zdanie!
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-29, 1:23
Dobrze dupkowi
Zgłoś
modyf 2013-12-29, 1:56 7
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-29, 2:05 1
Też masz BMW żeś się tak spiął?
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-29, 2:16 8
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-29, 2:16 3
RafalPL napisał/a:

Ale jakby mi dostawca sie stawiał to bym mu podziekował i kazał ze swoim towarem zabierać się w p🤬du. Tak poprostu mnie to nic nie kosztuje a Ty zabieraj sie z tym towarem z powrotem na baze.

Naprawdę jesteś tak głupi? Myślisz, że ktokolwiek zapłaci roboczogodzinę za załadunek, dostawę i poniesie koszty logistyczne po czym wyśle transport zaciskając kciuki żeby klient się w ostatnie chwili nie rozmyślił i nie odprawił kierowcy z kwitkiem?

I jeszcze jacyś kretyni piwo dali.....
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-29, 2:17 8
Zgłoś
ojcieckogut 2013-12-29, 2:17 1
Słusznie pisze i słusznie się spiął. Nie jestem bogaty, ale drażni mnie, jak słabo opłacani ludzie starają się demonizować bogatych. Zauważcie jak historia jest jednostronna - kierowca wniósł dostawę babci na piętro gdy ta tylko poprosiła, natomiast z "bogatym chamem z bmw" tak nie było - raz kierowca mu tylko pomógł, tzn. wnosili razem, a przy drugiej dostawie od razu odmówił pomocy, chociaż to nie wina klienta, że miał mylne przekonanie odnośnie kompetencji kierowcy. Ten "cham" potrafi nie tylko prowadzić samochód jak kierowca, a także dokonać wyładunku, ale także zarobić na dom i to chyba tak bardzo drażniło autora opowiadania, że postanowił przedstawić właściciela domu i bmw w tak złym świetle.

Swoją drogą, gdy kupowałem lodówkę wnieśli mi ją na piętro i nie pamiętam żebym dawał jakiekolwiek pieniądze dostawcom, więc gdybym zamówił płytki z dostawą do domu, bez żadnej złośliwości i wyniosłości, poprosiłbym dostawców aby mi wnieśli te płytki do domu, a gdyby odmówili wniósłbym je sam ale na pewno nie dał im żadnych pieniędzy.
Zgłoś
MadFollower 2013-12-29, 2:31
Dalbym Ci napiwek, na slownik i jakis podrecznik do jezyka polskiego...
Zgłoś
Pigpen 2013-12-29, 2:40
Język polski być trudna sztuka.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-29, 2:42 1
Tak historia jest jednostronna - brak nam relacji właściciela BMW. Co za pech.

ojcieckogut napisał/a:

Swoją drogą, gdy kupowałem lodówkę wnieśli mi ją na piętro

Pewny jesteś, że nie było to uwzględnione w cenie transportu? Raczej rzadka uprzejmość...

ojcieckogut napisał/a:

gdybym zamówił płytki z dostawą do domu, bez żadnej złośliwości i wyniosłości, poprosiłbym dostawców aby mi wnieśli te płytki do domu, a gdyby odmówili wniósłbym je sam ale na pewno nie dał im żadnych pieniędzy.

Spoko. Też bym nie dał, jeśli się z nimi nie umawiałem na wniesienie. I nie zapłaciłem za to przy zamówieniu. A za dodatkową usługę jest dodatkowa opłata. Chcę przyoszczędzić, to sobie sam wnoszę - transport sklepowy ma obowiązek wnieść paczki "pod pierwsze zadaszenie pod wskazanym adresem", albo i to nie, zrzucają ot tak i tylko ich uprzejmość czy na glebę w obejściu czy na dywan w salonie. Różne są firmy.
Zgłoś
Mindfuck 2013-12-29, 2:49
Zgłoś
helldogs 2013-12-29, 3:40
zaraz, zaraz a kierowca autobusu?
Zgłoś
Putis 2013-12-29, 8:05 1
Ehh jak zawsze musi się oberwać BMW.. Taki smutny los, a było to pewnie zajechane e36 z lpg a facet był karczkiem chodzącym w skórze
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem