konto usunięte
2011-04-03, 22:39
Tylko w azji by się to sprzedało ;/ Okropność.
Było kiedyś coś takiego, tylko, że z kotem. Koleś zrobił fejka i oburzył masę osób. Z tym pewnie jest tak samo, bo niby jak te zwierzątka mają oddychać przez kilka miesięcy, skoro w nich tlenu ledwo na dzień.
nie wezmę udziału w dyskusji ale chciałem napisać że obserwowanie walki z cyklu logika kontra debilizmy daje mi zawsze wiele przyjemności...a najbardziej lubię jak ktoś debilnego założenia broni bardzo logicznie albo stwierdzenie logiczne stara się debilnie udowodnić...mniam
To nie przejdzie.W ostatnim Newsweeku jest artykuł o tym,że młodzi Chińczycy chcą praw dla zwierząt,przestają jeść psy i koty i takie tam.Wszystko fajnie,tylko żeby im na myśl nie przyszło kupowanie i wypuszczanie tych zwierzątek z breloczków,bo nakręcą spiralę popyt-podaż.
Tyler-mówisz o zwierzętach,jakby były czymś gorszym,niższym od człowieka.Co prawda nie potrafią abstrakcyjnie (jak my) postrzegać świata,ale tak samo jak my odczuwają ból i strach.Większość z nich nie potrafi się bronić,a nawet jeśli,to i tak nie mają z nami szans.Rzeczy,takie jak te breloczki oburzają,bo można je spokojnie porównać do morderstwa ze szczególnym okrucieństwem.Brak tlenu, pożywienia, powolne wyrodnienie mięśni i kości przez brak ruchu...prawie jak średniowieczne tortury.Obejrzyj sobie film "Earthlings" i wtedy porozmawiamy,czy zwierzęta faktycznie zasługują na całe zło, które im wyrządzamy.
Do całej reszty-jeśli oburzają was zwierzęta na sadolu,to jest taka opcja,która pozwala zablokować ten dział.I nie mieszajcie do takich dyskusji rodziców i dzieci,bo to poziom podstawówki.
konto usunięte
2011-04-05, 21:51
Załóż okulary, dziadku, a potem przeczytaj dokładnie cały cytat, który z taką żarliwością wkleiłeś i skomentowałeś. Nie będzie mnie staruszek-sadysta od szmat wyzywał, co to to nie.