👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Malix napisał/a:
@up: Nie rozumiem ludzi którzy uważają się za tró-metali a słuchają tylko Slayera/Metallici
Ilekroć słyszę określenie "tró-metale", widzę oczyma duszy pędzącego po autostradzie gimbusa.
sanctusdiavolos napisał/a:
Ilekroć słyszę określenie "tró-metale", widzę oczyma duszy pędzącego po autostradzie gimbusa.
Mam nadzieję, że nie sądzisz, iż używam tego określenia na serio.

Akurat muzycznie ten zespół to dno i trzeba mieć uszy w dupie, żeby tego słuchać. No, ale wiadomo, że 90%+ społeczeństwa tak ma.

Pierwsza strona na której nie wszyscy hejtują Sabaton... nie wierzyłem, że doczekam tego dnia ;p

Dzięki szumowi wokół Sabaton dowiedziałem się o "bitwie pod Wizną", bo w szkole mi tego nie powiedzieli.
Tak jak i o Husarii. W szkole mówili tylko o "królewskich układach" lub sejmikach ale nigdy o tym że przez prawie 200 lat trzęśliśmy euroazją. Byliśmy potęgą militarną. Nawet Moskwę zdobyliśmy - jako jedyni na świecie. To się dowiedziałem później.
Historia to był przedmiot w którym uczyli nas jak umierać honorowo.
Proszę wziąć poprawkę na moją wiedzę bo ja zacząłem edukacje w połowie lat osiemdziesiątych. Gdzie jeszcze komuchy decydowały o programie nauczania.
A czego teraz Was uczą?
Tak jak i o Husarii. W szkole mówili tylko o "królewskich układach" lub sejmikach ale nigdy o tym że przez prawie 200 lat trzęśliśmy euroazją. Byliśmy potęgą militarną. Nawet Moskwę zdobyliśmy - jako jedyni na świecie. To się dowiedziałem później.
Historia to był przedmiot w którym uczyli nas jak umierać honorowo.
Proszę wziąć poprawkę na moją wiedzę bo ja zacząłem edukacje w połowie lat osiemdziesiątych. Gdzie jeszcze komuchy decydowały o programie nauczania.
A czego teraz Was uczą?

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie