Zapowiada się coś kosmicznego, wręcz niewykonalnego, studio Pixyul zamierza stworzyć grę w której będzie dostępna CAŁA ZIEMIA
Specjalnie do tego celu połączyli siły z firmą senseFly, zajmującą się produkcją cywilnych dronów. Plan jest taki, żeby puścić je w świat - naszpikowane elektroniką maszyny zrobią swoje. A chodzi przede wszystkim o robienie zdjęć otoczenia, a potem przetwarzanie je w 3D. Trochę jak technologia Thorskan, ale na skalę globalną.
Co więcej, odwzorowanie miejscówek to nie wszystko. Twórcy chcą również, by zgadzały się takie elementy jak pogoda czy temperatura. Jeśli więc w takim Londynie jest zimno i bez przerwy pada deszcz, to w grze będzie podobnie.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jeśli jakimś cudem będzie w formie FPS (wystarczy kawałek świata po uj cały?) z opcją tworzenia baz itp
to sprzedam samochód by kupić pc co tę grę utrzyma
Ps. Wiem, że raczej tak sie nie stanie :/ (jestem informatykiem programistą)
albo robią to pod przykrywką legalnego szpiegostwa wszystkich krajów,spojrzą na stality i zobaczą o dron wysłany przez firmę senseFly, ignorujemy robią przecież grę... nie no żartuje, zajebista sprawa, ale nie wiem komu ta gra ruszy, chyba nawet ten co ma kompa w akwarium nie podoła
konto usunięte
2014-02-04, 19:05
Gimbaza jara się technologią S-F
konto usunięte
2014-02-04, 19:09
Najprostszy sposób na szpiegowanie...
up napisałem to samo, ale dodałem żartuje, żeby mi wykładu nie zrobili
akurat oglądam matrixa z młodym

trzeba dbać o odpowiedni gust filmowy wśród kolejnego pokolenia
konto usunięte
2014-02-04, 20:25
do takiego filmiku chyba nie powinni brać kolesia który sepleni XD
konto usunięte
2014-02-04, 21:04
konto usunięte
2014-02-04, 21:26
Gharotief jest chyba ofiarą jakiegoś księdza pedofila bo bluzga na katolików jak jakiś obłąkany w co drugim poście, nikt normalny tak nie robi...Pewnie uraz mu został.
Nie żadnych zdjęć tylko wykonanie skaningu. Zdjęcia to można pobrać satelitarne, ale je ciężko przerobić na model 3d, dokładny model 3d. Techniki lotniczego skaningu laserowego umożliwiają odwzorowanie obszaru bodajże z 1 centymetrową dokładnością, ale mogę się mylić, w każdym bądź razie są bardzo dokładne do takich projektów. A jeśli chodzi o dane? Kwadrat 15km x 15km (225m^2) zajmuje ponad 400 MB, To też zależne od oczka, ale to szczegóły techniczne. Powierzchnia Ziemi to ok. 510 000 000 km², wiec przeliczcie sami. A ze swojej strony zapraszam do zapoznania się ze skaningiem, świetna, pasjonująca sprawa, a skanować można wszystko, od całej Ziemi, przez budynki, pojazdy, silniki itd. Pooglądajcie jak tworzy się modele 3d za pomocą kinect'a.
Informatycy się znaleźli.
1kB = 1024B = 2^10B
1MB = 1024kB = 2^10kB
1GB = 1024MB = 2^10MB = 2^20kB
1TB = 1024GB = 2^10GB = 2^20MB = 2^30kB
1PB = 1024TB = 2^10TB = 2^20GB = 2^30MB = 2^40kB
Witam. Projekt fajny, jednakże... już parę lat (;temu, zrobiono to samo) można "zwiedzić" kulę ziemską w takiej właśnie aplikacji/grze, pamiętam, że były już wprowadzone pojazdy i budowanie całego systemu miast. Jak mi się przypomni nazwa to wrzucę.