Główna Poczekalnia (6) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:59
Cejrowski vs. Hołownia
Aley_23 • 2012-04-21, 19:17
Jest sporo jadu i co najważniejsze lecą niezłe riposty

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dildowagins 2012-04-22, 0:25 4
Maly fałszywy pierdoła a nie dziennikarz.

pierdoła 0 : W. Cejrowski 1

podpis użytkownika

jagiellonski24.pl | strategyandfuture.org
Zgłoś
Nabs 2012-04-22, 0:25 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-22, 0:26
Aley_23 napisał/a:

No to chyba jednak to wszystko nie ma sensu, prawda? Sam doszedłeś do tego momentu absurdu. Ja np. wierzę, że może jest Bóg, albo jakaś inna forma stwórcy. Wydaje mi się to niepojętne żeby wszechświat, planety, różne gatunki żywych organizmów (chociaż tutaj faktycznie mogło by tak być) stworzyły się same - stopniowo się budowały itp. Tak naprawdę to ewolucja u żywych organizmów ma sens, ale ciężko mi wyobrazić sobie zjawisko jakim jest łączenie się różnych pierwiastków w kosmosie w całość żeby na X planecie powstało życie. Temat jest ciężki są różne wersje, różne koncpecje i idee.

No to nie wie, może otwórz oczy wreszcie...a przynajmniej wikipedię. Wpisz tam hasło "klonowanie" i poczytaj jak bardzo ludzie zbliżyli się do Boga, albo raczej jak bardzo obalili jego tezę. Być może duszy właściwie nie ma a sama śmierć odczuwana jest jako sen bez pamięci. Taki stan, gdy wstajesz rano i nie pamiętasz o czym śniłeś a czas, który upłynął zdaje się być minutą. Ciężko to sobie wyobrazić, w każdym bądź razie "łączenie się różnych pierwiastków w całość" to czysta nauka.

Faktem jest (i tu się chyba każdy zgodzi), że kwestia Bóstwa jakie by nie było jest wciąż nie obalona. Jeśli nauka mówi, że przyczyną powstania wszystkiego jest Wielki Wybuch to można zadać pytanie co go spowodowało? I tu jest okienko dla religii. Jednak ja jestem zdecydowanie za szukaniem odpowiedzi drogą nauki, niż modleniem się o lepsze jutro
Zgłoś
Mockba 2012-04-22, 0:44
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Aley_23 2012-04-22, 0:56
bubr32 napisał/a:

Być może duszy właściwie nie ma a sama śmierć odczuwana jest jako sen bez pamięci. Taki stan, gdy wstajesz rano i nie pamiętasz o czym śniłeś a czas, który upłynął zdaje się być minutą. Ciężko to sobie wyobrazić, w każdym bądź razie "łączenie się różnych pierwiastków w całość" to czysta nauka.

Faktem jest (i tu się chyba każdy zgodzi), że kwestia Bóstwa jakie by nie było jest wciąż nie obalona. Jeśli nauka mówi, że przyczyną powstania wszystkiego jest Wielki Wybuch to można zadać pytanie co go spowodowało? I tu jest okienko dla religii. Jednak ja jestem zdecydowanie za szukaniem odpowiedzi drogą nauki, niż modleniem się o lepsze jutro

Rozumiem co miałeś na myśli. Generalnie to otrzymałem od ciebie kolejny przykład/scenariusz co może być po śmierci. Dosyć ciekawa wizja - może znajdę gdzieś w internecie więcej na ten temat. W każdym bądź razie jest też takich scenariuszy sporo, np. (dosyć skrajny przykład) film "Matrix" pokazał nam, że śmierć i co jest po niej może wyglądać też nieco inaczej. Co do powstania świata, jak mówiłem we wcześniejszym poście - stawiam na naukę, poznanie czy jest bóg czy go nie ma lub co jest po śmierci i jaki naprawdę jest to proces, jest kwestią czasu. Oczywiście nie wolno wykluczać takiej opcji, że nigdy się tego nie dowiemy, może "Bóg" jest czymś lub kimś co stanowi wyzwanie ponadludzką wyobraźnię i nigdy nie będziemy wstanie tego pojąć. Brzmi trochę jak pewnego rodzaju obrona, ale wolałbym nadal prowadzić teorię "słabego agnostycyzmu". Tak dodając do tematu to dobrym pomysłem byłoby poczytać trochę o filozofii i jej ideach. Ok jeszcze na koniec żeby wszystko trzymało się "kupy". Nauka jest dzisiaj lepszą i bardziej pewną odpowiedzią niż religie.
Zgłoś
dwakilo 2012-04-22, 1:10
Znowu ten idiota Cejrowski. Podobno kiedyś w dolinie Amazonki pewne plemię nieźle poszerzyło mu pupkę. Podróżnik.
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-22, 1:38 5
POLAĆ CEJROWSKIEMU !
Zgłoś
beephe 2012-04-22, 2:29 3
Krótka analiza:
Rozmowa rozpoczęta spokojnie, fotele ustawione pod lekkim kątem (gdyby był większy rozmowa nie byłaby tak agresywna). Obaj pewni siebie, opanowani, z otwartymi postawami ciała.
Mowa spokojna, choć Cejrowski ma w nawyku podnoszenie tonu głosu.

Zwrócenie uwagi Hołowni o przerywaniu, rozmowa o pedziach:
Hołownia wykazuje zainteresowanie, ale tworzy bariery z rąk, czuje się zdominowany.
Cejrowski ciągle pewny siebie.

Wykluczenie z kościoła:
W trakcie rozmowy Hołownia tworzy bariery z rąk, czuje się atakowany. U obu z czasem podnoszenie tonu głosu, zwiększenie tempa mówienia.

Pytania końcowe, czyli zmiana niewygodnego tematu, rozluźnienie atmosfery.
Obaj mówią już wolniej i ciszej. Jest już po burzy.
Hołownia ponownie bez barier.

Podsumowanie
Cejrowski wypada lepiej bo ma otwartą postawę ciała, ciągle wnętrza dłoni na wierzchu (mógłby darować sobie pokazywanie dłoni na znak "stop" i palca pionowo), akcentuje słowa manipulatorami z rąk co jeszcze bardziej podkreśla jego słowa, zbyt często błądzi wzrokiem (chyba czuje się lekko przytłoczony, bo Hołownia utrzymuje kontakt wzrokowy przez większość czasu i okazało się, że też potrafi dopiec i to bez gierek słownych).

Czasami odnoszę wrażenie, że inteligencja Cejrowskiego opiera się głównie na łapaniu za słówka i książkowej dosłowności słów.
Zgłoś
Doktór 2012-04-22, 2:51
Zgłoś
Radoslaf 2012-04-22, 2:59 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-22, 3:17 2
Hołownia jest dosyć irytujący ale można go słuchać.Cejrowski za to jest fanatykiem, do tego nie ma zbyt wiele wspólnego z chrześcijaństwem(chyba nie musze wymieniać zasad które nagminnie łamie).A tak odchodząc od tematu to religia istnieje tylko dzięki obawie ludzi przed śmiercią.Niemal każdy człowiek boi się smierci, a tutaj mamy idealne rozwiązanie bo będziemy żyć wiecznie.Jestem w stanie to zrozumieć, ale problem w tym że religia często odbiera ludziom wolność, nie jest już czymś prywatnym co dodaje nam otuchy tylko staje sie narzędziem do kontroli ludzi.
Zgłoś
Marian Pudzianowski 2012-04-22, 3:46
Zgłoś
Milan397 2012-04-22, 4:24
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-22, 4:53
Cejrowski nie ma nic wspólnego z tą religią...
Tak mu się tylko wydaje ale jest w wielkim błędzie.
Zgłoś
sinjids 2012-04-22, 7:40
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem