Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:50
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-07-07, 0:38
@Hanniballl

Ok, co drugi dres miałby broń, ale ty też byś ją miał. Zobacz przykład Norwegii i Breivika, myślisz, że jakby co drugi obywatel miał legalnie broń, to człowiek ten dałby rade zabić prawie 100 osób?
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-07, 0:38 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
!Timon 2013-07-07, 0:42
III RP lat 90' oczywiście, że nie była piękna ale gdybyśmy teraz rozwijali się tak szybko jak wtedy to zamiast 2 mln Polaków wyjechałby może milion. Co i tak jest cholernie dużo ale za następne 15 lat by mieli gdzie wrócić.
Zgłoś
tranzystor 2013-07-07, 0:44
Obaj są siebie warci, to porównanie dwóch niedorzecznych kretynów, jakby ktoś chciał porównywać beef Hitler-Stalin.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-07, 0:51 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-07, 0:59 3
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-07, 1:07
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-07, 1:11
!Timon napisał/a:

@dionizodoros

Z całym szacunkiem ale piłkarze nie grają w smokingach chociaż niewątpliwie dodałoby im to powagi i elegancji.

Twoja wypowiedź to typowy bełkot pseudonaukowy mający wywołać wrażenie mądrego wywodu. Niestety nie udało Ci się oddać esencji ich wypowiedzi przy użyciu trudnych sformułowań. Musisz poćwiczyć.

Czy bełkot? Być może - lecz koherentny. Zapytaj samego Korwina - on w tych rzeczach kształcony i świat wiecznych idei rozpoznaje.

A może wywyższony mądrością Cejrowski nie rozpoznałby treści przeze mnie mu przypisanych, w mym dramacie krótkim? Jeśli nie kłamał, że teologię bez musu i z zaciekawieniem studiował, tylko by zobaczył, i o nic by nie pytał - nawet jeśli zapomniał, anamneza przypomni mu nauki niegdyś zaczerpnięte.

!Timon napisał/a:

W kwestii systemu argumentacji Korwina - on mówi o rzeczach prostych, przyziemnych. Nie prowadzi metafizycznych wywodów na temat tego czym jest człowiek przed narodzinami czy co będzie po.
To są konkretne wypowiedzi o otaczającej rzeczywistości popartej argumentami merytorycznymi.

Człowiek jest akcydensem dla kwestii metafizycznych - o ile, zgodnie ze słowami Comte'a, nie są one jedynie etapem raczkującej nauki, pomyłką przy odkrywaniu. Nie wplątujmy więc logiki w metafizykę - choć pierwsza drugiej pomóc, nie przeczę, może.

Bo czy gdyby osłabić w Korwinie wiarę, że istnieje niezaprzeczalnie prawdziwy zbiór paradygmatów, na których ten buduje swe aksjomaty społeczno-gospodarcze, to czy doszedłby do równie kretyńskiego wniosku jak ten, że ćpający ćpają jedynie dlatego, że jacyś <<oni>> i ich interesy, zmusiły tych ćpających do ćpania?

Bo jak niektórzy wiemy,
Pierwszy wiersz po dłoni spłynął tchnieniem
Drugi - długie spory wiódł z sumieniem
Trzeci się z obłudą szlaja -
Za kogoś się kajam

Oczywiście zapytasz: jak bardzo musielibyśmy w nim tę wiarę osłabić? Przecież Korwin to Człowiek-dogmat! Musielibyśmy zaaplikować mu na przypomnienie porcję syntetycznego Antystenesa z Aten, by przeżyć mógł epoche i zapomniał o swej bezkompromisowej naturze. Tak, tu chodzi o logikę.
Zgłoś
MudPie 2013-07-07, 1:21 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-07, 1:27
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-07, 1:29
grzechu5444 napisał/a:

Hehe lubie takie wywody.
Czyli Krzysztof Rybiński jest jak to mówisz tym z niewykształconego tłumu jak i reszta "słabo wykształconych", którzy mówią, że jego poglądy są słuszne?

Nie wiem co siedzieć może w głowie profesora. Wiem ja jednak co ma na myśli, gdy obwieszcza ze swym politycznym sojusznikiem:
Damy wam tysiąc od urodzonego - choć liczyć umiemy.
Zgłoś
Joseph_Fritzl 2013-07-07, 1:34
Dobrutro napisał/a:

Gdzie w Biblii jest zakaz zażywania narkotyków?

List do Koryntian, 3cia kreska.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-07, 1:38 2
"Nie ma widoku przyjemniejszego od dwóch prawackich pojebów skaczących sobie do gardeł" - tak chciałem skomentować ten temat zanim obejrzałem do końca wypowiedź Korwina. Ale po obejrzeniu przyszła zupełnie inna refleksja - KORWIN MA RACJĘ. Jeśli ktoś z szanownego sadolstwa chciałby zgłębić temat "wojny z narkomanią" pod światłym przywództwem USA, polecam doskonałą książkę bardzo szczegółowo opisującą to zagadnienie.

Autor - Richard Davenport - Hines
Tytuł - The Pursuit of Oblivion. A global history of narcotics 1500 - 2000 (W pogoni za zapomnieniem. Globalna historia narkotyków 1500 - 2000)
W Polsce wydano tę książkę pod tytułem "Odurzeni", brawa dla tłumacza za inwencję. Nie ważne jak rozległa jest wasza wiedza na temat narkotyków, po lekturze tej książki i tak opadną wam szczęki.

Aha, nie wiedziałem, że Wojtusia bozia własnoręcznie ulepiła w łonie jego mamusi. Ni chybi bozia była po spożyciu, że jej taki kołtun wyszedł.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-07, 1:43
Co do broni, to powinna być łatwo dostępna i to dla każdego, np w hipermarketach by sprzedawali itp...
Ale jeden warunek POWRÓT KARY ŚMIERCI!
I po kilkunastu zabójstwach, a potem kilkunastu karach śmierci dla morderców, nikt by nie strzelał za "złe spojrzenie"

Co do Korwina (którego jestem zwolennikiem), to mnie jedna rzecz przeraża, szukam i szukam, czytam i czytam, i ciągle nie mogę znaleźć ŻADNYCH argumentów przeciwko poglądom Korwina. Chodzi mi o to ze to co on przedstawia to jest NORMALNOŚĆ której tak bardzo brakuje....
Więc czy jest jakikolwiek argument który może przemawiać przeciw normalności?
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-07, 1:49 1
dionizodoros napisał/a:

Czy bełkot? Być może - lecz koherentny. Zapytaj samego Korwina - on w tych rzeczach kształcony i świat wiecznych idei rozpoznaje.

A może wywyższony mądrością Cejrowski nie rozpoznałby treści przeze mnie mu przypisanych, w mym dramacie krótkim? Jeśli nie kłamał, że teologię bez musu i z zaciekawieniem studiował, tylko by zobaczył, i o nic by nie pytał - nawet jeśli zapomniał, anamneza przypomni mu nauki niegdyś zaczerpnięte.

Człowiek jest akcydensem dla kwestii metafizycznych - o ile, zgodnie ze słowami Comte'a, nie są one jedynie etapem raczkującej nauki, pomyłką przy odkrywaniu. Nie wplątujmy więc logiki w metafizykę - choć pierwsza drugiej pomóc, nie przeczę, może.

Bo czy gdyby osłabić w Korwinie wiarę, że istnieje niezaprzeczalnie prawdziwy zbiór paradygmatów, na których ten buduje swe aksjomaty społeczno-gospodarcze, to czy doszedłby do równie kretyńskiego wniosku jak ten, że ćpający ćpają jedynie dlatego, że jacyś <<oni>> i ich interesy, zmusiły tych ćpających do ćpania?

Bo jak niektórzy wiemy,
Pierwszy wiersz po dłoni spłynął tchnieniem
Drugi - długie spory wiódł z sumieniem
Trzeci się z obłudą szlaja -
Za kogoś się kajam

Oczywiście zapytasz: jak bardzo musielibyśmy w nim tę wiarę osłabić? Przecież Korwin to Człowiek-dogmat! Musielibyśmy zaaplikować mu na przypomnienie porcję syntetycznego Antystenesa z Aten, by przeżyć mógł epoche i zapomniał o swej bezkompromisowej naturze. Tak, tu chodzi o logikę.

Teraz już wiem na pewno! Jesteś zwykłym trollem którego nie warto karmić!
Zdychaj w czeluściach swoich filozoficznych wywodów rodem z Wikipedii!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem