📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:01

joti napisał/a:
Wyjaśni mi ktoś co wybucha w tej chińskiej kanalizacji?
Przecież otwarta kanalizacja to kanalizacja tzw. burzowa,
Nie, sanitarna jest też otwarta, u nas jest podobnie. U nich wyższe temp to i szybciej się rozkłada stąd więcej metanu niż u nas.
Resztę sobie juz sam dośpiewaj, i te wybuchy to nie wyjątek tylko reguła u nich, już wiele filmików takich było, fruwające pokrywy na kilkadziesiąt metrów to standard.
Maly sadol. Jak władza nie zakończy jego nędznego życia przedwcześnie to widzę dla niego świetlaną przyszłość
pazuzu napisał/a:
Też się nad tym zastanawialem i mam kilka wyjaśnień.
1. Możliwe że okoliczne domy/przyczepy kampingowe w których mieszkają ludzie chcą c zaoszczędzić wylewają swoje szambo do to studzienek burzowych i przy braku deszczu przez dłuższy czas to wszytsko tam paruje.
2. Może być tak że metan bierze się ze zwykłych organicznych resztek, liście, trawa, martwe zwierzęta i znowu przy braku czyszczenia takich kanałów, i braku deszczu to wszytsko tam leży i gnije.
3. Nieszczelność kanalizacji
4. wszytskie powyższe na raz 🙂
Pewnie młody już ma zapewniony etat do końca życia w TEMU 🙃
Głównie punkt 2. Kiepski obieg grawitacyjny, brak wystarczającej ilości przepompowni, brak systemów wymuszonej wentylacji, długie odcinki bez przyłączy, przez co część sieci pracuje, jak osadniki i w efekcie zbierają się gazy. Najwyraźniej, władze niektórych miast, niezbyt, o to dbają. W każdym razie, dzieciak powitał Rok Węża z rozmachem. 😂
Co oni trzymają w tych studzienkach, że to tak wybucha??? Metan może ok, ale jakby była wentylacja nie było by problemu raczej. Gdzie takie rzeczy w europie się działy...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie