Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

W dzisiejszych czasach wysyłanie astronautów jest drogie i ryzykownr w zamian, zamiast astronautów wykorzystuje się właśnie wysokie technologie tak jak to miała misja na marsa rok temu. Po za tym NASA ma dość dobrych próbek z misji apollo (były nawet kradzione,przez małżenstwo kture uprawiało "seks na księżycu" taka sytuacja też była). Czytałem gdzieś że NASA bezsensownie wyrzuciła pieniądze w błoto wahadłowco kosmiczne. A astronauci cały czas są w kosmosie w stacjach kosmicznych np ISS
gdybyś znał ortografię to bym może uwierzył w twoje wypociny

Z prostej przyczyny - są lepiej rozwinięci i pod względem technologicznym i duchowym. Gdyby to zrobili obecna gospodarka, system ekonomiczny i system wierzeń ległyby w gruzach. Nastał by totalny chaos - Ci, którzy obecnie rządzą planetą doskonale o tym wiedzą i z tego powodu prawda jest ujawniana stopniowo.
Wyobraź sobie sytuacje miliardów ludzi wierzących (bez względu na wyzwanie) gdy dowiadują się, że człowiek nie jest jedyną istotą rozumną we Wszechświecie a Bóg jest tylko jego chorym wymysłem by usprawiedliwiać lęki i tym tłumaczyć sobie niepowodzenia wierząc, że gdzieś wyżej jest "niebo" i na pewno tam trafią.
To samo tyczy się gospodarki - czy dalej będziesz się posługiwał systemem monetarnym, pieniędzmi gdy okaże się, że pieniądz to tylko i wyłącznie sztucznie wygenerowany dług do zniewolenia człowieka? Obecnie bardzo duża część ludzkości zdaje sobie z tego sprawę, ale są tak zniewoleni przez system, że nie podejmują z nim walki.
Obcy doskonale wiedzą o naszym istnieniu, byli tu nie raz i nie raz pomagali ludzkości w przełomowych momentach - jest na to mnóstwo dowodów. Ale nie mogą się ujawnić całej ludzkości bo to grozi naszej zagładzie. Ujawnią się dopiero gdy człowiek zrozumie, że jest egoistą wierząc tylko w swoje istnienie we Wszechświecie.
Poza tym istnieje Uniwersalne Prawo Wszechświata które zabrania bardziej rozwiniętym cywilizacjom w ingerencję w rozwój mniej rozwiniętych cywilizacji.
Prosty przykład - daj głodnemu ryby - naje się, nic nie nauczy i będzie chciał więcej. Daj mu wędkę i naucz łowić - zacznie się rozwijać.
Ot co... mógłbym na ten temat napisać pracę doktorancką, ale jeszcze nie na tym etapie.
Mamy wysoko rozwiniętą technologię? Chyba żartujesz... jeśli sądzisz, że samochód, samolot czy wahadłowiec na paliwo jest wysoko rozwiniętą technologią to jesteś w błędzie kolego.
Nazywamy się cywilizacją a nie potrafimy zdać sobie sprawy z tego jaki jest nasz największy problem - otóż naszym największym problemem jest nic innego jak grawitacja.
To grawitacja zmusza nas do korzystania z ciekłych paliw, zanieczyszczania atmosfery i Ziemi, a jednocześnie napędza w sztuczny sposób gospodarkę.
Gdyby mądrzy tego świata swoje siły, czas i pieniądze skupili na problemie grawitacji nie było by drogiego paliwa, drogiego transportu, ceny dóbr by spadły a Ziemia okazała się przyjemniejszym miejscem do życia.
Dlaczego? Bo co może być lepszego dla naszego obecnego świata niż pokonanie grawitacji i przemieszczanie z miejsca na miejsce bez niszczenia świata, bez kosztów? Wyobraźnio obudź się!
dawno takich bredni nie czytałem

@ jasiek.kulaga zniwelować grawitację wokół środka transportu? hahaha ktoś chyba za dużo w mass effect grał. BTW nawet jeśliby to zrobić to nie wiem czy wiesz jest jeszcze coś takiego jak opór powietrza.
kopalniawiedzy.pl/NASA-WARP-predkosc-swiatla-czasoprzestrzen-Eagleworks,16634
Może najpierw sam sięgnij do głębszych źródeł zanim zaczniesz pisać głupoty ?
dawno takich bredni nie czytałem![]()
Nie dziwię się, w tym wieku w dupie byłeś, gówno widziałeś, jeszcze z gimbazy dobrze nie wyszedłeś.

jasiek.kulaga, zamiast odpowiadać na jego głupawe posty możesz odpowiedź na mój. Oczywiście jeśli potrafisz.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie