👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 6:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Psychicznie to i komputer i internet uzależniają, jakoś nikt nie delegalizuje. Za długie siedzenie przy kompie też jest szkodliwe dla zdrowia. Czyli są identyczne podstawy do delegalizacji jak przy narko
A co do trawy, mocno ryje jak się jara codziennie, praktycznie wszystko w nadmiarze szkodzi.
A swoją drogą, jak można pieprzyć że od przedawkowania marihuany się nie ginie a potem pieprzyć o dawce śmiertelnej?
Retoryka osób za legalizacją robi coraz bardziej idiotyczna, zaczyna przypominać przeciwników, ale to chyba koszty popularyzacji idei, coraz więcej osób którym się spodobało i powtarzają cudze gadanie a swojego nie mają i bronić też nie potrafią za dobrze.

A co do trawy, mocno ryje jak się jara codziennie, praktycznie wszystko w nadmiarze szkodzi.
A swoją drogą, jak można pieprzyć że od przedawkowania marihuany się nie ginie a potem pieprzyć o dawce śmiertelnej?

Jedr02 napisał/a:
Psychicznie to i komputer i internet uzależniają, jakoś nikt nie delegalizuje. Za długie siedzenie przy kompie też jest szkodliwe dla zdrowia. Czyli są identyczne podstawy do delegalizacji jak przy narko
![]()
Komputer nie stymuluje tak wydzielania dopaminy jak depresanty
Jedr02 napisał/a:
A swoją drogą, jak można pieprzyć że od przedawkowania marihuany się nie ginie a potem pieprzyć o dawce śmiertelnej?![]()
Jest ustalona dawka śmiertelna ale przyjecie jej fizycznie przyjęcie jest niewykonalne, trudne?
Jedr02 napisał/a:
Retoryka osób za legalizacją robi coraz bardziej idiotyczna
Parafrazując piękną sentencję, którą wyczytałem na sadolu "niech wszystko zalegalizują a dobór naturalny niech robi swoje".

"Co bierzesz to jaka reakcja" - za ten dziwny opis powinieneś umrzeć.. przyznaj się po czym byłeś pisząc to? ;p

Alex De Large napisał/a:
Komputer nie stymuluje tak wydzielania dopaminy jak depresanty.
Chwileczkę... Jak to nie? Przecież to na tym właśnie polega, mózg mówi "dawaj mi komputer, jesteś przecież od niego uzależniony", człowiek siada przed komputerem, a mózg nagradza go właśnie dopaminą. Tak działa uzależnienie psychiczne.
Uzależnienie fizyczne natomiast wywołuje bezpośrednio substancja, która między innymi sama z siebie powoduje wyrzut potężnych dawek dopaminy. Po stałym braniu tego środka mózg przestaje produkować dopaminę, bo po co ma się męczyć, skoro narkotyk to za niego robi i jest stale podawany? No i jest zjawisko głodu w uz. fizycznym, ale to troszkę inna kwestia.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie