Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Warystor 2020-10-21, 21:05 9
Odstrzelił te koła jak wahadłowiec rakiety na paliwo stałe.
Zgłoś
~Dostojny 2020-10-21, 21:14 3
Ktoś wie co było przyczyną? Bo mi to wygląda jakby rozj🤬o hamulce podczas dohamowania, tam są chyba takie szerokie bębny i to by miało sens, ale, że 2 równocześnie

podpis użytkownika

Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodów
Zgłoś
Konto usunięte 2020-10-21, 21:18 3
StalowyNożyk napisał/a:

Ktoś wie co było przyczyną? Bo mi to wygląda jakby rozj🤬o hamulce podczas dohamowania, tam są chyba takie szerokie bębny i to by miało sens, ale, że 2 równocześnie

Ja raczej obstawiam awarię wężyka doprowadzającego paliwo do chłodnicy, ale ja tam się nie c🤬ja nie znam.
Zgłoś
~Dostojny 2020-10-21, 21:26
SupremeLeader napisał/a:

Ja raczej obstawiam awarię wężyka doprowadzającego paliwo do chłodnicy, ale ja tam się nie c🤬ja nie znam.

Dobrze napisałeś, że się nie znasz, bo ten wężyk przebiega przez dyfuzor tylnego skrzydła i jest chłodzony podciśnieniem z systemu SARS.

podpis użytkownika

Zgłoś
Juzwa 2020-10-21, 21:28 18
Kręci kierownicą jakby nie widział, że mu kółka odpaliło. Kierowcy sportowych gadzin są jednak jebnięci.

podpis użytkownika

Rób tak, żeby TOBIE było dobrze, bo innym nigdy nie dogodzisz.
Zgłoś
pAwko7 2020-10-21, 21:34 2
Wypadek z 2010r

„ Niesamowity wypadek Buemiego
Przednie koła jego samochodu równocześnie urwały się od zawieszenia podczas dohamowania do zakrętu numer 14 przy zjeździe z najdłuższej prostej. Bolid Buemiego pozbawiony jakiejkolwiek sterowności uderzył lewą stroną o bandę, a później wpadł w żwirową pułapkę. Pomimo, iż w powietrzu latały urwane części zawieszenia, przedniego skrzydła, oraz przede wszystkim dwa koła, nikomu nic się nie stało.”

Sebastian Buemi:
"Nie ma zbyt wiele do opowiadania na temat mojego wypadku w trakcie pierwszej sesji treningowej," powiedział po południu 21-latek. "Zahamowałem, a wtedy koła oderwały się od bolidu i to wszystko. Fizycznie nic mi się nie stało."

StalowyNożyk napisał/a:

Dobrze napisałeś, że się nie znasz, bo ten wężyk przebiega przez dyfuzor tylnego skrzydła i jest chłodzony podciśnieniem z systemu SARS.

Sars w sensie koronawirus?
Zgłoś
Konto usunięte 2020-10-21, 21:47 9
A moim zdaniem to zwyczajnie kierowca r🤬ał żonę mechanika i stąd koła które uj🤬o w jednym momencie jak na zawołanie
Zgłoś
~Dostojny 2020-10-21, 21:55
pAwko7 napisał/a:

Sars w sensie koronawirus?

Nic z tych rzeczy, system SARS to udoskonalona wersja starszego KERS, a tak na serio to po tym co zacytowałeś (ta najdłuższa prosta), moja teoria jest wielce prawdopodobna.

podpis użytkownika

Zgłoś
pro_avenger 2020-10-21, 22:02
StalowyNożyk napisał/a:

Nic z tych rzeczy, system SARS to udoskonalona wersja starszego KERS, a tak na serio to po tym co zacytowałeś (ta najdłuższa prosta), moja teoria jest wielce prawdopodobna.

H🤬ja się znasz...Układy MGU-H i MGU-K zastąpiły stosowany od 2009 roku system KERS.
Zgłoś
cormax19000 2020-10-21, 23:15
StalowyNożyk napisał/a:

Masz racje to wina hamulcow, a jak maja działać hamulce ? Na jedne koło ?
Zgłoś
~Dostojny 2020-10-21, 23:17
pro_avenger napisał/a:

H🤬ja się znasz...Układy MGU-H i MGU-K zastąpiły stosowany od 2009 roku system KERS.

Czyli to co o was, motocyklistach mówią, to szczera prawda

MGU-H i MGU-K to przestarzała technologia, stosowana już w seryjnych autach. Tydzień temu byłem na Nurburgringu (do Nordschleife mam 2 machnięcia ogonem) i tak się składa, że był tam pan Williams senior i osobiście testował nowego SARS-a.

podpis użytkownika

Zgłoś
PS6 2020-10-21, 23:18
StalowyNożyk napisał/a:

Łożysko na wytrząsaczu poszło się j🤬....
Zgłoś
~Dostojny 2020-10-21, 23:21
cormax19000 napisał/a:

a jak maja działać hamulce ? Na jedne koło ?

Nie bądź taki mądrala, bo to sytuacja bez precedensu.

podpis użytkownika

Zgłoś
Profx5015 2020-10-21, 23:23 2
Panie, toż to było w 2014 roku...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie