Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Dooker 2025-01-20, 18:53 2
Te speleniące p🤬dy to zakała narodu.
Zgłoś
Kozła666Stopa 2025-01-20, 19:11
Naharalbym mu pozdrowienia przez szybę.
Zgłoś
metyoo 2025-01-20, 19:21
heheszki do pierwszego "przepraszam, ja nie chciałem"...
Zgłoś
Pawlogen 2025-01-20, 19:39 1
Szmata zza kierownicy do uspania
Zgłoś
Kosmodysk 2025-01-20, 19:40 1
Brakuje takiego w moim mieście, by trochę wytrenował "Święte krowy"
Zgłoś
donkapusta 2025-01-20, 19:50
Prędkość, masa, nagłość zdarzenia. Niemal jak meteor czelabiński.
Zgłoś
the_undertaker 2025-01-20, 20:40
garish napisał/a:

Koledze należy się złota łopata za odkopanie staroci. Był już temat poruszany tego wariata

Czy tutaj akurat było to nie wiem. Streamer Pajalock a sprawa z 2019 roku.
Zgłoś
Baronessa 2025-01-20, 21:09 2
Mam nadzieję, że ta sepleniąca p🤬da już dawno straciła prawo jazdy, przesiedziała w areszcie 3 miechy i w między czasie przec🤬lili go w dupe kilka razy, a płokułatuła mu dojelała z 50 tysi grzywny...!
Zgłoś
Pietrushka 2025-01-20, 21:55 2
Andrzejas napisał/a:

Dalej trzymam się zdania, że najbezpieczniej będzie, jak pieszy będzie miał pierwszeństwo TYLKO na chodniku, kierowca TYLKO na jezdni, rowerzysta TYLKO na swojej ścieżce. Tak, jak pociąg ma pierwszeństwo na torach. Co za poj🤬y pomysł, że ktoś, kto jedzie swoim szlakiem komunikacyjnym dla niego właśnie stworzonym, ma się zatrzymywać przed kimś, dla kogo ten szlak nie jest przewidziany? Od takich przypadków jest sygnalizacja świetlna.
Na filmie sami debile. Ten za kółkiem zap🤬la, choć obecne (kretyńskie) przepisy mówią jasno, jak się powinien zachować przed przejściem na które wkroczyli piesi, a sami piesi też sp🤬oleni, bo włażą pod koła rozpędzonej, prawie dwutonowej, maszyny, bo czują się pewni tego, że pierwszeństwo czyni ich niezniszczalnymi na pasach!
Z tego powodu czuję dychotomię - z jednej strony szkoda, że ich nie porozjeżdżał, ale szkoda też, że nikt go z auta nie wyciągnął i nie naj🤬 na ten durny ryj.

O, jaki dobry komentarz. Mam dokładnie te same mieszane uczucia.
W sobotę miałem sytuację, typ był ze 3 metry od przejścia a ja sobie przejechałem. I słyszę takie "jeb" z tyłu w auto. Rzucił jakimś śniegiem albo lodem, c🤬j wie.
Wyszedłem z auta a tym coś do mnie z gębą i łapami. Szybki ippon o gleb, krzywo siadło bo ubił "biedro" aż mi go było szkoda. Poczekaliśmy na pały, pokazałem im nagranie z kamerki i jak zaczęli coś p🤬lić o pierwszeństwie pieszych, poprosiłem o artykuł który mówi że mam puszczać pieszego jak PATRZY na przejście, albo jak idzie chodnikiem w jego stronę. Myślałem że mam puszczać ludzi STOJĄCYCH przy krawędzi jezdni a nie zatrzymywać się bo MOŻE ktoś będzie chciał przejść.
Jak mam drogę z ustąp pierwszeństwa to patrze czy nic nie jedzie i rura w długą bez zatrzymywania jak pusto, bo to nie jest k🤬a stop tylko ustąp pierwszeństwa.
Panowie popatrzyli po sobie, zerknęli jeszcze raz w kamerkę i odpuścili. Na pretensje typa (45+) o rozbitą dupę stwierdzili że może mnie pozwać jedynie cywilnie. Peszek dla niego bo butloszczoch który jechał za mną wszystko widział i potwierdził że podniósł coś z zaspy i rzucił mi w samochód, kawałek lodu albo zbitego śniegu.
Także ten, da się.

I tak na marginesie. Kto k🤬a zj🤬ym pieszym dał pierwszeństwo, jak oni k🤬a nie znają żadnych przepisów drogowych!!!!!! Nie odróżniają ustąp pierwszeństwa od STOP, nie korzystają z zasady ograniczonego zaufania, tak jak my kierowcy! My nawet jak mamy pierszwszeństwo to raczej patrzymy na gębę typa co wyjeżdża z podporządkowanej czy ma połączenie z otoczeniem, czy w panice nie nap🤬la w hamulec bo właśnie mu się zj🤬 i tym podobne.
Kierowca zbliżając się do pasów ma zachować szczególną ostrożność. Kierowca włączając się do ruchu też ma zachować szczególną ostrożność a pieszy idzie z p🤬dy na pasy, kiedy to on potrzebuje jednego kroku aby się zatrzymać a ja kilkunastu metrów.
Piesi powinni przed pasami MUSIEĆ stanąć i się rozglądać, żeby dać SYGNAŁ kierowcy że zamierza przejść. Bo jak idzie po chodniku w kształcie litery "L" to skąd ja mam k🤬a wiedzieć czy on idzie na pasy czy będzie kontynuował chodnikiem po zakręcie. Nie mam obowiązku stawania przed przejściem dla pieszych, tylko wpuszczaniu pieszych. Skąd ja mam wiedzieć którzy idą na przejście a którzy nie? Kierowca ma kierunkowskazy, sygnalizuje gdzie jedzie, a pieszy nie!
W niektórych miastach, szczególnie starych, chodniki mają metr albo pół. I pieszy sobie idzie idzie idzie i nagle jednym krokiem z p🤬dy wbija na pasy, nawet nie patrząc.
A ja jadę busem 3,5 tony, załadowany co do kilograma. Co z tego że mam 40km/h? Jak w zimie w mrozie moja droga hamowania będzie okraszona jelitami pieszego przez kolejne 5 metrów od przejścia.
A jeszcze te stare k🤬y co stoją przy pasach i gadają. To już jest loteria, czy ona powie "cześć, pa" i wejdzie na pasy, czy będzie tam jeszcze stać i trajkotać 15 minut. Błazenada na tych drogach się robi.
Jak mieszkałem w Holandii to bałem się słuchawki ubierać jak szedłem chodnikiem. Bo tam pieszy jest śmieciem, nikim. Wychodziłem ze sklepu i wj🤬em się typowi pod SKUTER, myślałem że go zajebie..... ale za chwilę zleciało się kilku holendrów i patrzyli czy skuter cały i nie wiedziałem o co chodzi do czasu aż Polak nie wyszedł ze sklepu i kazał mi zamknąć mordę bo na czerwonym chodniku to jednoślady mają pierwszeństwo i wypadek to moja wina xD
Najpierw jednoślady, potem samochody, potem pewnie inne pojazdy typu rolki/deskorolki/hulajnogi i c🤬j wie co jeszcze i dopiero na końcu pieszy.
I ludzie stoją W C🤬J czasu na przejściach dla pieszych. Bo jak widzisz z daleka że on jedzie to i tak nie wchodzisz na ulicę bo on się nie zatrzyma i c🤬j. I będzie Twoja wina że Cie typ zabije albo połamie. Jak jeździłem autem i odruchowo puszczałem sobie pieszych to byli w szoku xD Nie wiedzieli po co ja się zatrzymuje, myśleli że będę pytał o drogę i podchodzili niektórzy do szyby xD WTF.
Zgłoś
An82 2025-01-20, 22:00
Tępy c🤬ju, nawet nie wiesz, że sam sie zaorałeś, za jakies max 48h bedziesz paskiem w lokalnych newsach.
Zgłoś
Andrzejas 2025-01-20, 22:24 1
@Pietrushka: No tak, jak w temacie swojej profesji i ochrony zabytków architektury popisywałeś się debilizmem (jako jedyny masz na mojej Liście podwójny wpis!), to tutaj się zgadzamy oboje, że pieszy, to jest komunikacyjny plankton i ma ustępować pierwszeństwa nawet spalinom, co nad jezdnią fruną. To wynika z czystego zdrowego rozsądku. Bezpieczniej dla wszystkich będzie, jak prawo zmieni się na takie, które obarcza winą pieszego, który choćby tylko widział cudzy wypadek z chodnika.
Masz piwo, czubie, za przejaw rozsądku!

podpis użytkownika

Quae nocent, docent
Zgłoś
Pie-sse 2025-01-20, 22:30 1
mateuszsick napisał/a:

Może i śmieszne ale coraz więcej takich głąbów jeździ co niczego nie wie.
- Nie wie czego sp🤬alały bo nie wie że trzeba puścić na przejściu.
- Nie wie pewnie też z którego pasa się skręca w którą stronę.
- Nie wie pewnie też gdzie można parkować i jeździć a gdzie nie,
- Nie wie które znaki co znaczą.
- Nie wie k🤬a że przy zmianie pasa trzeba w lusterko spojrzeć,
- Nie wie że trzeba się rozejrzeć przy dołączaniu do ruchu.
- Nie wie idiota że kogoś zastawił gdzieś bo po c🤬j sprawdzać czy ten obok wsiądzie do auta czy nie albo wyjedzie.
- Nie wie że szybe trzeba umyć żeby jadąc pod słońce coś widziec a nie zap🤬lać na węch.
Wie pewnie tylko jak jechać po kresce na telefonie i światła zielone i czerwone albo to nawet nie. Jedzie k🤬a i nic nie wie pajac j🤬y.
A szlachta w rządzie intelektualna kolebka z gówna tylko wymyślają nowe sk🤬iałe przepisy zamiast likwidować takie ameby z dróg. Ważne żeby budżet państa budować mandatami za byle gówno.

Jezus, gościu, startuj na prezydenta, masz mój głos.
Zgłoś
Pietrushka 2025-01-20, 22:38
Andrzejas napisał/a:

@: No tak, jak w temacie swojej profesji i ochrony zabytków architektury popisywałeś się debilizmem (jako jedyny masz na mojej Liście podwójny wpis!), to tutaj się zgadzamy oboje, że pieszy, to jest komunikacyjny plankton i ma ustępować pierwszeństwa nawet spalinom, co nad jezdnią fruną. To wynika z czystego zdrowego rozsądku. Bezpieczniej dla wszystkich będzie, jak prawo zmieni się na takie, które obarcza winą pieszego, który choćby tylko widział cudzy wypadek z chodnika.
Masz piwo, czubie, za przejaw rozsądku!

Nadal niesamowicie dziwi mnie fakt że masz taką listę, widocznie musi być w tym jakaś głębsza logika.
Ja natomiast zamiast tworzyć listy to "balansuje" ludzi. Sami w końcu zajmą swoje miejsce na "szalce".
Cieszy mnie że zgadzamy się tym temacie, bo to ważny temat.
Pozdrawiam i dzięki za piwo
Zgłoś
lesku73 2025-01-21, 1:27
Co to za czubki j🤬e posrane odpady antyludzkie?
Zgłoś
Bul_od_bytu 2025-01-21, 3:05
Zabawnie się ogląda gdy piesi mimo, że mają pierwszeństwo to używają mózgów i nie wp🤬lają się pod jadący samochód. U nas gość by nie dojechał do trzeciego przejścia bez jebnięcia jakiegoś uprzywilejowanego
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie