Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 49 minut temu
właśnie trafił do żołądka? Z racji zaistniałego ostatnio wydarzenia jakim jest uruchomienie na FB nowego wirusa do zbierania like podsyłam wam takie coś.
"Uczeni odtworzyli w naczyniu warunki zbliżone do tych, jakie panują w naszym żołądku, uwzględniając proces trawienia. Zanurzyli w roztworze kwasu solnego (który w żołądku aktywuje enzymy trawienne) połowę burgera z restauracji McDonald's i odczekali 3,5 godziny."Wiadomo film nie odzwierciedla w całości zaistniałego tam procesu trawienia.Ale pomaga go nieco ukazać.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
sard 2014-08-09, 23:08 7
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
qwerty1234567890 2014-08-09, 23:11 35
Domyślam się, że ludzie nie gryzą jedzenia tylko szamają w całości..
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-09, 23:20 72
ten eksperyment odzwierciedla zachowanie burgera w kwasie solnym
natomiast nie odzwierciedla zachowania burgera w ludzkim żołądku
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-09, 23:21 10
No i jak wiadomo ślina w żaden sposób nie wpływa na pokarm, dopiero w żołądku połknięte w całości hamburgery zmieniają się w czarnego gluta.

Jak się czepiać to się czepiać ;d
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-09, 23:29 1
@Damundo

Walnij się ty w czoło,śliną zmiękczasz,nawilżasz pokarm mózgu
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-09, 23:52 43
LIONER napisał/a:

@Damundo

Walnij się ty w czoło,śliną zmiękczasz,nawilżasz pokarm mózgu

Powszechnie znaną funkcją śliny jest funkcja trawienna – dzięki mucynom ułatwia ona formowanie kęsa pokarmowego, zlepia pokarm, nadaje mu śliskość, ułatwia połykanie, zaś zawarta w niej amylaza i inne enzymy trawienne wstępnie trawią składniki pokarmowe.

Zalecam odrobienie podstawówki zanim zacznie się rzucać do innych w internetach.
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-10, 0:13 5
LIONER, Jak jesz lizaka albo cukierka to rozpuszcza się on już w buzi od czego? Od ciepła wytworzonego przez tarcie językiem? Zawsze myślałam, że to przez amylazę ślinową głownie, która rozkłada węglowodany (cukry)... ale jestem tylko głupią kobietką, lepiej wróce do kuchni.
Zgłoś
Calis 2014-08-10, 0:26 6
A może tak pokażą dla porównania rozpuszczenie zwykłej kanapki w tym kwasie?
Zgłoś
benzedrine 2014-08-10, 0:28 1
ja dostarczam żarcie, żołądek niech sobie radzi, chyba musi być jakiś podział obowiązków?
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-10, 0:37 9
Już widzę nagłówki w Super Expresie "CO NA TO JELITA?!" "NIE MOGĘ SPAĆ BO TRAWIĘ BIGMACA".
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-10, 1:05 2
To dlatego kupa jest czarna !
Zgłoś
~Vuko 2014-08-10, 1:06 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-10, 1:13 2
Nie zjadłbym tego gówna, nawet jakbym był w stanie trawić azbest.
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-10, 1:43 1
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem