👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
29 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Też nakręcę film. Jak ktoś mi wyjedzie przed rower przestanę pedałować, żeby było słychać wolnobieg.
w naszym po,,,,ym prawie jest tak ze wydech nie może przekraczać 93 decybeli czy coś około.ale jak słychać motocykl to lepiej bo zwraca na siebie uwagę i szybciej go zauważymy .

grubazzz napisał/a:
w naszym po,,,,ym prawie jest tak ze wydech nie może przekraczać 93 decybeli czy coś około.ale jak słychać motocykl to lepiej bo zwraca na siebie uwagę i szybciej go zauważymy .
Ale przecież to silnik kurde słychać, obroty, jak chcesz w motocyklu to wytłumić?
metal15 napisał/a:
Troszeczkę za grubo poleciałeś kolego![]()
Dlaczego? Poczytaj sobie posty tego kretyna, jak się roz🤬bie to jednego debila mniej

seven napisał/a:
Ale przecież to silnik kurde słychać, obroty, jak chcesz w motocyklu to wytłumić?
tak, silnik- czyli przez gaźnik silnik zasysa powietrze, w cylindrach miesza się z paliwem , dzięki iskrze dochodzi do zapłonu a "dzwięk" wychodzi przez zawór wydechowy, jak go wytłumić? tzw. tłumikiem czyli dla mniej zorientowanych "rura wydechowa" , co nie zmienia faktu że w kredensach rolę tłumika spełnia zazwyczaj chromowana pusta rura, w motocyklach typu sport(ścigacz) cross i często enduro tłumiki są najczęściej wybebeszane z wszystkiego co jest w środku i zostaje sama skorupa - dlatego tak ryczy i dlatego nas słychać, w razie wątpliwości odsyłam do google "budowa tłumika motocyklowego"
seven napisał/a:
Dlaczego? Poczytaj sobie posty tego kretyna, jak się roz🤬bie to jednego debila mniej![]()
Może i masz rację, postów nie ma za mądrych , za to kierowcą może być niezłym - a nawet jeśli nie to śmierci się nikomu życzyć nie powinno

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie