HaSz23, CS powstał jakoś w roku 2000, a w tamtych czasach nie było chyba ŻADNEJ strzelanki FPP ONLINE. Jest to gra klasyczna już i tak jak teraz bryluje BF, MW, itd, tak te 13 lat temu brylował CS. Kupiłem BFa na PS3, zagrałem dosłownie 3 razy i sprzedałem grę. Oprócz zajebistej grafiki ja nie znalazłem tam fajnej grywalności, takiej jaka była w Counter-Strike. Poza tym w CS nie trzeba napieprzać 24/7 żeby dorównać wyjadaczom, nie ma żadnych rang, itd. czyli nie ma niesprawiedliwej przewagi, jak w BF, typu na początek dostajesz piździka który zadaje minimalne obrażenia, natomiast mierzyć się musisz z gościami, którzy nic nie robią, tylko napieprzają w tę gierę i już mają giwery takie, że głowa boli. W CS są wyrównane szanse (nie liczę gości używających czity, ale tacy są wszędzie, nawet w fifie). Nie rozumiesz fenomenu CS to znaczy, że albo w niego nie grałeś, bo jesteś młody (nie, nie chce mi się sprawdzać ile masz lat podane w profilu) i ominął Cię bum na tę grę, albo z jakichś innych powodów. Stawiam, że w gierkę nie grałeś i znasz ją tylko z filmików. Zagraj z kumplami kiedyś a zobaczysz, że grywalnością to bije wszystkie BFy, CODy i MOHy.