Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 5 minut temu
COVID 19 so much
Recydywista • 2020-06-24, 16:47
Dostalem bana na FB za opublikowanie tego filmu

nie wiem dlaczego sie nie odtwarza... przekonwertuje i sproboje jeszcze raz.
Zgłoś
konto usunięte 2020-06-24, 21:56 7
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Pan_Doktur 2020-06-24, 22:01 11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Admirał 2020-06-24, 22:46 2
hanney napisał/a:

@Essent
Nie jesteś zbyt bystry, co? W ciągu roku w Polsce na grypę umiera 100-120 osób, przy zakażaniu ok. 1/8 społeczeństwa. Zakażenia SARS-CoV-2 wg epidemiologów (i badań wstecznych oraz populacyjnych) wynosi w Polsce ok. 90-100 tysięcy ludzi (ok. 34 k potwierdzonych), z czego ok. 1,4 k zmarło, a minęło mniej niż pół roku od przypadku zero w Polsce. Odsetek skutków niepożądanych jak neuropatie, uszkodzenie powonienia, większa skłonność do chorób autoimmunologicznych, zwłóknienie płuc, przerost serca i in. są albo wyłączne dla SARS-CoV-2, albo występują kilkadziesiąt razy częściej niż w przypadku przeciętnego wirusa grypy, także to, że przeżyjesz nie znaczy, że nie zostaniesz kaleką lub nie zdechniesz wcześniej przez nowotwór lub inną chorobę. Już pomijam fakt, drogi znawco epidemiologii, mikrobiologii i immunologii, że wirusów grypy jest w trzy i trochę, od takich, które zabijają 1 na 1000 osób, po takie, które zabijają 600 na 1000 osób zakażonych, więc zanim następnym razem twoja głupota będzie chciała wyjść na wierzch, to idź pobawić się w piaskownicy, bo takie głupoty możesz wciskać swoim równie bystrym znajomym.
Ja pie**ole, co jeden to mądrzejszy, nie? Idź smarku na OIT i zobacz jak bardzo jest to niegroźny i lekki wirus, cymbale dźwięczny. W styczniu w czasie dyżuru miałem 7 pacjentów na 30 łóżek, a teraz mam wszystkie zajęte i muszę odsyłać pacjentów, bo nie ma miejsca. To, że czegoś nie widzisz to nie znaczy, że tego nie ma.

+ Te statystyki są po wprowadzeniu dość ciężkich ograniczeń. Gdyby nie te 2 miesiące siedzenia w domu byłoby 10 razy gorzej.
Zgłoś
AdamBrown 2020-06-24, 23:00 5
Zgłoś
jednoręki-ujeżdżacz 2020-06-24, 23:18 5
Zgłoś
kuba1393 2020-06-25, 0:06 3
Zgłoś
hanney 2020-06-25, 0:34 6
Zgłoś
Hrabia Drapula 2020-06-25, 0:59 2
hanney napisał/a:

. W styczniu w czasie dyżuru miałem 7 pacjentów na 30 łóżek, a teraz mam wszystkie zajęte i muszę odsyłać pacjentów, bo nie ma miejsca. To, że czegoś nie widzisz to nie znaczy, że tego nie ma.

kłamiesz przecież minister zdrowia mówił dzisiaj w TV że jest mnóstwo wolnych łóżek i respiratorów i zabezpieczonego sprzętu na korona psikusa
no chyba że to on kłamał w TV?
Zgłoś
ritu4l 2020-06-25, 1:00 1
Zgłoś
hanney 2020-06-25, 1:33 2
Zgłoś
grzesiek339 2020-06-25, 1:38 1
Zgłoś
szyszunia1514 2020-06-25, 6:28 1
Zgłoś
damianizo 2020-06-25, 10:22 1
Zgłoś
KarpKiller 2020-06-25, 11:19 2
Zgłoś
stir 2020-06-25, 11:20 1
To jest jeszcze ktoś kto uważa, że ta pandemia to na prawdę
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem