Ujawniamy. Gdy większość Polaków ginęła męczeńska śmiercią w KL Auschwitz, niektórzy z polskich więźniów
poszli na współpracę z okupantem. Czy jest jeszcze Polakiem ktoś kto gra radosne marsze w chwili
gdy jego rodacy walczą ze śmiercią z wycieńczenia?
Co dziś robią potomkowie takich Gargulów, Kopycińkich, Antonowiczów, Królów, Sowulów? Jak się czują?
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ja widzę tylko czarną kartę w historii Niemiec.
^dokładnie, zastosowanie odwrócenia reguły przypadek potwierdza regułę, 60 milionów ludzi popierało podbicie Europy i ludobójstwo= to nie ważne bo było kilku dobrych i o tym trzeba mówić, a o tamtych zapomnieć. 20 milionów walczących z najeźdźcą= to nie ważne bo kilku chłopów z zap🤬dowia dolnego zabiło 30 swoich sąsiadów i o tym trzeba mówić.
Nie nam oceniać decyzje ludzi żyjących w takim koszmarze. Nam wygodnie jest mówić o zbrodniach czy zachowaniach niegodnych siedząc na kanapie pod kocem przed komputerem, a nie mamy prawa się wypowiadać o "zbrodniach" albo "czy On się czuje Polakiem/patriotą". Nikt w dzisiejszych czasach nie wie jak to jest głodować na śmierć, patrzeć na śmierć bliskich ani ocenić jak on by się zachował w danej sytuacji.
@Abraxus, uważaj, bo przyjdzie lewjan i nas oświeci swoją popapierosową teorią
Cytat:
Ach tak, Polacy tacy źli?
Tak. Po tym zdaniu się zmęczyłem.
Reszty nie chce mi się czytać więc niestety nie mogę się do niej odnieść.
up @ Abraxus
czasem warto się dokształcić, bo tak wychodzisz na ignoranta.
Żeby choć w części sobie uzmysłowić, jak tam się żyło polecam przeczytanie "5 lat kacetu" Grzesiuka. Tam liczyło się tylko przetrwanie. Ci którzy grali znaleźli tylko sposób żeby utrzymać się przy życiu a na życie reszty nie mieli wpływu.
konto usunięte
2018-10-30, 17:21
UP@Kominek1993
Świetny temat, powinieneś wrzucić parę osobnych tematów bo widać wiedzę masz niezłą.