👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
horyzont01 napisał/a:
jestem kierowcą 40t zestawu może nie jestem tak inteligentny jak większość komentujących, ale statystyki policyjne 2016 potrafię znaleźć(...)
Statystyki znaleźć to nic wielkiego, prawdziwa sztuka to je zinterpretować i łopatologicznie przedstawić wnioski.
Ps. Ilość zdarzeń czy % niewiele mówią, bo tak naprawdę trzeba to odnieść na 1000 przejechanych km.

@up
albo znaleźć przelicznik ile jest ciężarowych powyżej 3,5 DMC do osobówek i wtedy sprawdzić wynik.
albo znaleźć przelicznik ile jest ciężarowych powyżej 3,5 DMC do osobówek i wtedy sprawdzić wynik.
osobówką robię 8 tys km rocznie( jak będziecie na przeglądzie to spytajcie się ile średnio robią osobówki) dużym rocznie 90 tyś po polsce niech inteligencja sadystica oblicz:)
Horyzont juz nie mowiac o tym, ze osobowkami 99procent ludzi jezdzi stalymi trasami. Czyli dom- praca-sklep. Czasami gdzies po znajomych tez te same trasy. Tylko raz do roku po grobach i jakies ferie, wakacje.. Ale glowy spuchniete dalej nie ogarniaja i powoduja 76procent wypadkow. Daj se siana to tak jakbys do mudzinow z usa pisal, ze sa kryminalistami bo 9 na 10 w pierdlu to czarny. Oni dalej beda dindu nuffin bialy czlowiek zly. Uj, ze statystyki itd nic to nie da.
Mnie zastanowiło jedno w tej tabelce: rowerzyści byli sprawcami sporo większej ilości wypadków niż kurierzy w busach (dmc < 3.5t) i pod kołami rowerów zginęło sporo więcej osób niż pod kołami szalejących busów
I jakim cudem przez traktory dało się rozjechać 16 osób?

I jakim cudem przez traktory dało się rozjechać 16 osób?

A pewny jestes ze te busy sa rejestrowane pow 3.5t? Nigdy nie slyszalem by kurier mial licencje, karte kierowcy, tachograf, prawko kat C itd. Nie jest w tabelce napisane, że pod kołami rowerów ktoś zginął. Pewnie chodzi o samego rowerzyste, ktory ginie w wypadku np. z samochodem ale wypadek jest z winy rowerzysty.
horyzont01 napisał/a:
jestem kierowcą 40t zestawu może nie jestem tak inteligentny jak większość komentujących, ale statystyki policyjne 2016 potrafię znaleźć, oto one:
ObrazekObrazek
Dobrze. A teraz weź sprawdź ilość samochodów osobowych jeżdżących na polskich drogach i zestaw to z ilością dostawczaków >3.5t a następnie oblicz procentowy udział osobówek w wypadkach osobówek a potem tirów w wypadkach tirów.
Wyniki wklej w komentarzu.
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
chris12221 napisał/a:
@Velture przeladowania sa na porządku dziennym wystarczy podjechać do gdyni albo gdanska i zobaczyć sklady wyjezdzajace z portow 2 kontenerwy 20sto stopowe po 25t każdy.
Identyko jest w Szczecinie. Zadeklarowane 20t, sztakerem łapie kontener a waga mu pokazuje 40-45.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie