👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:09

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Cytat:
W dniu dzisiejszym (14.04.2017r.), około godziny 10:00 na ulicy Fabrycznej w Oświęcimiu doszło do poważnego wypadku drogowego. Ciągnik siodłowy z naczepą zderzył się z samochodem osobowym. W wyniku zdarzenia, zakleszczony w pojeździe został kierowca osobowego mercedesa. Droga krajowa nr 44 na tym odcinku była całkowicie zablokowana
Na miejscu zdarzenia pojawiły się wszystkie służby ratunkowe- strażacy przy pomocy narzędzi hydraulicznych, wykonali dostęp do uwięzionego kierowcy mercedesa, a następnie ewakuowali go i przekazali Zespołowi Ratownictwa Medycznego. Przytomny kierowca osobówki z licznymi obrażeniami, trafił do Szpitala Powiatowego w Oświęcimiu.
Jeżeli ktoś ciekawy a nie chce mu się po juyubach chodzić
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !

Jedziesz sobie spokojne przepisową prędkością i nagle jeb i po tobie. Każdego w każdej chwili to może spotkać.

Zastanawiam się dlaczego go złożyło. Czy w razie takiego przyhamowania koła naczepy nie powinny się szybciej i mocniej zblokować niż przednie trzymając zestaw prosto lub ewentualnie tańcząc samą naczepą?

@up
nie nie powinny. na śliskim tył wyprzedziłby przód. złożyło go, bo depnął w opór hebel gdy ciągnik skręcał, a naczepa go pchnęła. gdyby tył hamował szybciej niż przód byłoby to skrajnie niebezpieczne. po to są korektory siły hamowania.
nie nie powinny. na śliskim tył wyprzedziłby przód. złożyło go, bo depnął w opór hebel gdy ciągnik skręcał, a naczepa go pchnęła. gdyby tył hamował szybciej niż przód byłoby to skrajnie niebezpieczne. po to są korektory siły hamowania.
@Velture przeladowania sa na porządku dziennym wystarczy podjechać do gdyni albo gdanska i zobaczyć sklady wyjezdzajace z portow 2 kontenerwy 20sto stopowe po 25t każdy.
Trzeba brać pod uwagę, że kierowcy tzw. TIRów prawie wszyscy nie grzeszą inteligencją, więc nie można od nich za dużo wymagać. Co to za stanowisko, do którego jedyne kwalifikacje - to kurs prawa jazdy.
Bardzo mnie też śmieszy mówienie o nich "zawodowi" kierowcy, jakby to miało ich nobilitować. Heheheh to tak jakby mówić zawodowy kioskarz ruchu, zawodowy segregator śmieci czy zawodowa sprzątaczka.
Kierowcą TIRa zostają tylko życiowe przegrywy. Ale niech muły jeżdżą i zarabiają na swoich właścicieli.
Bardzo mnie też śmieszy mówienie o nich "zawodowi" kierowcy, jakby to miało ich nobilitować. Heheheh to tak jakby mówić zawodowy kioskarz ruchu, zawodowy segregator śmieci czy zawodowa sprzątaczka.
Kierowcą TIRa zostają tylko życiowe przegrywy. Ale niech muły jeżdżą i zarabiają na swoich właścicieli.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie